Метро, що поглинає місто

Метро, що поглинає місто

Відмова донецьких метробудівців виходити на роботу загрожує шахтарській столиці техногенною катастрофою. Учора 300 донецьких спартанців–метробудівців категорично відмовилися працювати через заборгованість із заробітної плати. Про початок страйку повідомив голова первинної профспілкової організації ТОВ «Донецькшахтометробуд» Василь Антошеня. «Людям немає за що утримувати сім’ї, немає навіть за що доїхати до місця роботи!», — пояснює пан Антошеня.

Під землею буде дорожче

Під землею буде дорожче

Про такий намір КМДА повідомив член постійної комісії Київради з питань бюджету і соціально–економічного розвитку, депутат Київради Сергій Мельник. Такого висновку він дійшов, прочитавши «Концепцію приведення тарифів на послуги з перевезення пасажирів громадським пасажирським транспортом до економічно обґрунтованого рівня». Згідно з документом, тариф на проїзд у метрополітені має становити 2,52 гривні (замість нинішніх 1,7 гривні), а за проїзд у наземних видах громадського пасажирського транспорту доведеться заплатити 1,9 гривні (замість нинішніх 1,5 гривні). «І саме ці цифри чиновники КМДА чомусь називають «економічно обґрунтованими», — дивується Сергій Мельник.

Пригальмувало...

Пригальмувало...

Незважаючи на те, що епідемія грипу та ГРВІ в Україні вже пішла на спад, у нас продовжують фіксувати смертельні випадки від ускладнень цих захворювань. Як повідомляє прес–служба МОЗу, за останню добу від грипу і ГРВІ померли 9 українців. Троє з них — у Донецькій області, двоє — у Дніпропетровській, по одному — у Волинській, Сумській, Кіровоградській, Житомирській. А загалом від початку епідемії кількість померлих склала 440 осіб.

Заробити на покійникові

Заробити на покійникові

Красномовний факт корозії людського сумління викрив і оприлюднив місцевий міліцей­ський Главк за результатами нещодавньої перевірки законності проведення закупки виконкомом Сімферопольської міськради послуг із поховання безрідних громадян. Ця специфічна послуга в результаті цілком прозорих торгів прогнозовано дісталась одному з двох її учасників — КП «Сімферопольський комбінат комунальних підприємств», що базується на центральному міському кладовищі «Абдал».

Вирішальний червень

Вирішальний червень

Міністерство освіти нарешті затвердило графік Зовнішнього незалежного оцінювання на 2010 рік. Нагадаємо, його терміни довелося підкорегувати з огляду на нові правила вступу до ВНЗ, що набули чинності тільки на початку жовтня. Отже, вирішальним для абітурієнтів стане червень наступного року: 2–го числа розпочнеться перше обов’язкове тестування з української мови, а 23–го кампанія з незалежного оцінювання завершиться тестом із фізики, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Списки Порошенка

Списки Порошенка

Очільники зовнішньополітичних відомств України та Росії — Петро Порошенко та Сергій Лавров — домовилися про поступовий відхід від практики взаємних заборон в’їзду окремих громадян. До такого рішення міністри дійшли під час зустрічі в рамках 17–го засідання Ради Міністрів ОБСЄ, що проходить в Афінах, повідомляє прес–служба МЗС. Ідеться про скасування так званих «чорних списків» діячів, яким відмовляли у в’їзді, відповідно, до України та Росії, в основному з політичних причин.

Без зими запанують віруси?

Без зими запанують віруси?

Теплий початок грудня в Україні — явище короткочасне. Синоптики попереджають: з теплом попрощаємося вже до кінця тижня. А цими вихідними слід очікувати й перші зимові морози. «Нічна температура коливатиметься від –2 до +4. Вдень буде тепліше — від +1 до +7, — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів Українського Гідрометеоцентру Людмила Савченко. — Істотних опадів цього тижня не очікуємо, лише на півдні країни з 4 на 5 грудня може бути невеликий дощ». Уже в середині наступного тижня нічна температура на більшій частині території України опуститься до 4. Тоді потішимось і першим невеликим снігом. Незначне похолодання відчують і жителі Криму, втім, тут буде найтепліше — завтра нічна температура на півострові опуститься до +1 — +6, а вдень повітря прогріється до +8 — +13.

«Бабай» не вгамувався

«Бабай» не вгамувався

Позавчора працівники карного розшуку Києва затримали на Привокзальній площі банду «залізничних» рекетирів разом із їхнім багаторічним лідером — 52–річ­ним авторитетом на прізвисько «Бабай». Як розповіла «УМ» заступник речника столичної міліції Наталія Сторожик, загалом до тенет правоохоронців потрапило четверо здирників, їх підозрюють у намаганні підпорядкувати собі перевізників пасажирів. Проти кримінального «квартету» порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 206 КК (перешкоджання господарській діяльності), яка передбачає до п’яти років позбавлення волі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики