Рок–музика заради життя

02.12.2009
Рок–музика заради життя

Гурт DIGest під час концерту. (Фото автора.)

Напередодні Дня порозуміння з ВІЛ–позитивними людьми українські рок–музикан­ти влаштували аку­стичний концерт для хворих на СНІД пацієнтів Інституту інфекційних захворювань ім. Громашевського. Запалені свічки, переповнена зала й імпровізована сцена на тлі банера «SOS. Врятуй країну від СНІДу». У невеличкому приміщенні конференц–залу клініки при Лаврі зібралися українські рок–виконавці, журналісти, громадські діячі і люди, хворі на СНІД. На заклик організаторів заходу — Благочинної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ» — відгукнулися колективи «С.К.А.Й.», «Крихітка», «Антитіла», DIGest, «Оксамита», «Гуашь».

Заступник голови Координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей, розповів, що десять років тому, коли організація розпочинала свою діяльність, в Україні СНІД не лікували, але її члени допомагали людям, які зверталися до них, без ліків — підтримували морально. З його слів, ідея заходу — допомога без ліків. Необхідно показати: підтримка хворих не завжди потребує великих коштів.

Концерт у клініці — перший подібний захід, влаштований Всеукраїнською мережею ЛЖВ. Але організатори виразили сподівання, що таким чином вони заклали основу, і надалі все більше відомих людей звертатиме увагу громадськості на проблему порозуміння з ВІЛ–позитивними людьми.

Концерт відбувся у стилі квартирника — невимушена атмосфера, немає будь–яких меж між артистами і глядачами. Музиканти через відкрите спілкування з хворими продемонстрували суспільству ту толерантність у ставленні до ВІЛ–позитивних, якої останнім, за словами працівників організації, так не вистачає з боку оточуючих.