За п’ять метрів до України

За п’ять метрів до України

Інцидент трапився вчора о пів на першу ночі. Як повідомили російські прикордонники, громадянин України на авто «Нива» з причепом намагався прорватися з Росії в Україну на межі з Харківською областю, неподалік прикордонної застави Вовчанськ. Його перестріли за п’ять метрів від кордону, проте на вимогу прикордонників зупинитися чоловік не зреагував. Потім були освітлювальна ракета і попереджувальний постріл у повітря, але «Нива» не зупинялася.

«Арсенал» на брухт

«Арсенал» на брухт

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Від учорашнього дня відомий завод «Арсенал», який колись працював на оборонну промисловість, юридично припинив своє 245–річне існування — його оголосили банкрутом. Співробітники стверджують, що ліквідація була спланована в інтересах окремих осіб, які хочуть заволодіти територією підприємства — 27 гектарами землі у центрі столиці. Тож попри те, що Державного підприємства «Арсенал» юридично вже не існує, за нього продовжують боротися.

«112» поспішає на допомогу

«112» поспішає на допомогу

У 2011 році мешканці міст, що прийматимуть матчі Євро–2012, стануть першими, хто зможе скористатися єдиним номером виклику екстрених служб «112», ще через рік система покриє всю територію України. Як повідомив «УМ» директор Департаменту розвитку та супроводу системи «112», телекомунікації, інформатизації та оповіщення МНС Віктор Скомаровський, на сьогодні проводиться технічне опрацювання системи, за основу якої взято досвід, отриманий у ході експериментального використання «єдиного номера» в Києві і на Львівщині. Чиновник також додав, що старі номери екстреного виклику («01», «02» і решта) ще рік–два працюватимуть паралельно зі службою «112».

«Фрегат» і сам не святий

«Фрегат» і сам не святий

«УМ» уже повідомляла про призупинення зусиллями співробітників СБУ діяльності одного з найбільших інтернет–провайдерів у Дніпропетровську — «Фрегата». Проте згодом бурхливі події повернулися іншим боком. Співвласники низки інших провайдерів, зокрема «Лайн–ком» і «Форт ДКС», заявили про рейдерські дії саме з боку «Фрегата» й озвучили факти. Спершу представники «Фрегата» ініціювали переговорний процес із метою досягти згоди щодо об’єднання. Як розповів співвласник і директор ТОВ «Лайм–ком» Роберт Богач, вони пристали на пропозицію інвестицій у їхню компанію в обмін на 49 відсотків акцій. Проте невдовзі партнер свої зобов’язання виконувати перестав. 49% акцій продали іншому партнеру. А понад 2 тисячі абонентів змушені були перейти на обслуговування до «Фрегата».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Під колесами у Сан Санича

Під колесами у Сан Санича

Інцидент стався 25 листопада на виїзді з села Чапаївка. Близько 21.30 із маршрутного таксі на зупинці громадського транспорту «Віта–2» вийшли пасажири, кілька з них попрямували пішохідним переходом, позначеним «зеброю» та відповідними знаками, на протилежний бік вулиці. Раптом, коли люди вже майже перетнули автодорогу, а на проїжджій частині залишався останній пішохід, на перехід на великій швидкості виїхав позашляховик «Міцубісі–Паджеро». Він і збив 45–річного чоловіка. Удар відкинув піщохода на більш ніж десять метрів від місця зіткнення. Чоловік загинув миттєво, і лікарі «швидкої» вже нічим не могли зарадити.

Всі статті рубрики