Не в ті двері

Не в ті двері

Греція не веде переговорів із піратами, які захопили судно «Аріана» і оператором якого є компанія «Олоушенз Шіппінг» з офісом в Афінах. Про це заявив посол Греції в Україні Георгіос Георгунтзоз. «Я вважаю, що ви стукаєте не в ті двері, — сказав амбасадор. — Згідно з міжнародним правом, українська сторона має звертатися до Мальти, під прапором якої ходить судно, а в разі, якщо Мальта не зреагує, — тоді до Міжнародного морського суду, який розташовується в Гамбурзі у Німеччині».

Рамки для обмінників

Рамки для обмінників

Нові правила набули чинності з учорашнього дня — така норма передбачена постановою НБУ №538 «Про затвердження змін до Інструкції про порядок організації і здійснення валютно–обмінних операцій на території України». Незмінний курс на цілий день визначатиме голова правління банку ще до початку робочого дня — видаючи відповідний наказ чи розпорядження. Інші керівники не зможуть давати чи змінювати такі розпорядження. А без відповідного наказу обмінювати валюту — заборонено. Крім того, заборонено стягувати «комісію» за обмін валюти. А право встановлювати маржу (різниця між ціною продажу та купівлі) тепер має право тільки Нацбанк.

Капітан та його наган

Капітан та його наган

Військовий суд Одеського гарнізону позавчора ухвалив постанову про утримання під вартою офіцера 28–ї окремої механізованої бригади шостого армійського корпусу, капітана Віктора Карпова, з табельної зброї якого отримав смертельне поранення військовослужбовець Антон Морозов. Тим часом слідчі Військової прокуратури Південного регіону розслідують дві кримінальні справи: одну — «за фактом порушення внутрішнього порядку» у зазначеній військовій частині при несенні караульно–гарнізонної служби; другу — «порушення правил поводження із зброєю, що призвело до смерті». Представники прокуратури підтвердили для преси наявність неодноразових скарг солдатів на затриманого пана Карпова, котрий «допускав перевищення службових повноважень».

Епідемію приборкали

Епідемію приборкали

Усього чотири регіони за останній грипозний місяць не подолали епідемічний поріг: Крим, Севастополь, Одещина та Харківщина. Отож підсумок епідемічного місяця невтішний — станом на 19 листопада внаслідок грипу та ГРЗ померли 354 особи, повідомляє прес–центр МОЗ. На вчорашній день епідемічний поріг ще було перевищено в 15 регіонах, у тому числі й у Києві. І лише в 12 регіонах епідемічна ситуація пішла на спад. У цілому ж ситуація з грипом та ГРЗ у країні стабілізувалася. Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко зазначає, що в країні суттєво скоротилась кількість хворих. «Якщо 4 листопада, в пік епідемії, кількість захворювань на добу становила 127 тисяч 254 людини, то сьогодні — 56,5 тисячі захворювань на добу», — акцентує Прем’єрка і додає, що вперше за період епідемії тих, хто одужав, більше, ніж тих, хто захворів.

Всі статті рубрики