— Для мене найважливіше у приготуванні їжі — час. Коли його трохи більше — готую якусь першу страву і паралельно наварюю овочі, щоб було з чого найближчим часом зробити гарнір чи салати. Із супів найбільше смакує гороховий та перетертий грибний. Свій перший борщ зварила у Львові на загальній кухні у дитячій каструльці у 7 років. Найсмачніше цю традиційну українську страву, щедро засмажену, у нашій сім’ї готує чоловік — із телятиною чи свининою. Коли Анатолій (Хостікоєв. — Ред.) часом заступає на кухню — ніхто не повинен крутитися у нього під руками. Інколи трапляється велике свято — і першу страву поїсть наш 13–річний Славко. Син почав призвичаюватися до самостійного готування приблизно у тому ж віці, що і я, коли ми його самого почали залишати вдома. Зараз Славко вже і макарони відварить, і яєшню підсмажить, і картоплю.
Я намагаюся запровадити у сім’ї правило — щоб бути здоровішими — хоча б раз у день їсти домашню їжу. Навіть беру з собою власноруч приготовлені страви на роботу. У банячку може бути гарбузова чи рисова каша зі шматочками яблука і родзинками з медом чи вершковим маслом. Нині актуальну, сезонну, дуже корисну гарбузову страву намагаюся підсунути всім домашнім. Навіть вигадала власний рецепт, за яким каша перетворюється на вишуканий гарбузово–яблучно–манний десерт. Дрібно порізані шматки яблука і гарбуза потрібно потушкувати у воді, до напівготових додати одну–дві столові ложки манної крупи. Наприкінці посолодити цукром чи медом і приправити вершковим маслом.
Наталія СУМСЬКА,
народна артистка України, телеведуча: