Тяжко без батька Арафата

Тяжко без батька Арафата

Учора палестинці вшановували пам’ять свого багаторічного лідера Ясира Арафата, який пішов із життя п’ять років тому. У місті Рамалла на Західному березі Йордану, що перебуває під правлінням створеної Арафатом організації ФАТХ, люди запалювали свічки біля мавзолею Арафата. Як повідомляє «Євроньюз», жалобні церемонії очолив наступник Ясира Арафата на посту глави Палестинської Автономії Махмуд Аббас.

Президент Європи «запізнюється»

Президент Європи «запізнюється»

Спеціальний позачерговий саміт глав країн ЄС, присвячений обранню президента та глави МЗС Євросоюзу, з 11–12 листопада перенесли на 19–те. Про це повідомив прем’єр–міністр Швеції, яка в цьому півріччі головує в ЄС, Фредрік Рейнфельдт. Як уточнив його речник, надзвичайний неформальний саміт у формі обіду відбудеться у Брюсселі. Зрозуміло, що на такому обіді відбудеться лише затвердження попередньо узгоджених шляхом дво– та багатосторонніх консультацій кандидатур. А консультації ці, за словами глави шведського уряду, «напівдорозі».

Як Саркозі «Бастилію брав»

Як Саркозі «Бастилію брав»

У Франції розгорілася дискусія навколо питання, чи дійсно чинний президент Ніколя Саркозі був учасником або принаймні свідком повалення Берлінського муру 9 листопада 1989 року? Чи то сам президент особисто, чи то хтось із його команди розмістив на популярному порталі Facebook фото 34–річного на той час Саркозі, депутата французького парламенту, який стоїть біля розмальованого графіті муру. У коментарі до знімка від імені Саркозі написано, що ввечері 9 листопада він приїхав із групою французьких політиків до Берліна і був свідком перших ударів по стіні молотом. Але французька опозиція та преса дуже засумнівалися в цьому.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики