«Прикиди» Хелловіна: не страшно, а курйозно

04.11.2009

Хелловін — це свято, завдяки якому раз на рік дорослі можуть повернутися в дитинство і пограти у «страшилки». Костюми, якими лякають у ніч напередодні дня всіх святих, можуть бути найрізноманітнішими. Водночас використання дивних карнавальних образів спричиняє чимало курйозних ситуацій.

Так, після Хелловіна поліція канадського міста Лондон (провінція Онтаріо) розшукує... телепузика Тінкі–Вінкі, який пограбував жінку. За даними правоохоронців, «гоп–стоп» відбувся близько півночі. Жінка й сама прямувала на костюмовану вечірку, коли до неї підійшов чоловік зростом під метр вісімдесят у костюмі Тінкі–Вінкі. В руках у нього був пістолет.

Як повідомляє «Монреаль газетт», телепузик забрав у своєї жертви 40 доларів і зник. Жінка відбулася переляком. Вона встигла розгледіти, що в грабіжника було коротке чорне волосся, а важив зловмисник під сто кіло.

Невдовзі поліція затримала чоловіка у схожому костюмі, однак він виявився не тим телепузиком. Поліцейські мусили визнати, що Хелловін допомагає багатьом злочинцям сховатися від правоохоронців.

А напередодні Хелловіна кумедний випадок стався в окрузі Балтімор, що в американському штаті Меріленд. Там поліцейський напідпитку прийшов у парк розваг зі своєю 9–річною дочкою і купив квиток на атракціон «Будинок жахів». Тверезому було б зрозуміло, що в цьо­му приміщенні лякають «понарошку». Однак Ерік Дженік — так звуть поліцейського — трохи перебрав міру. Тож коли страшило в образі «Шкіряна пика» з фільму «Техаська різанина бензопилкою» наставив на Еріка та його дочку свою «зброю», поліцейський дістав пістолет і змусив Майкла Моррісона (ім’я актора–страшка) кинути бензопилу. Працівник атракціону був змушений викликати «нормальний» поліцейський патруль. Прибулі правоохоронці затримали колегу, і тепер справу Дженіка розглядатиме суд. До речі, Моррісон повідомив, що його бензопила — абсолютно безпечна, оскільки в ній немає ланцюга.