Маркобісся

29.10.2009

Чи то з наближенням виборів Ігор Марков відчув повну безкарність, чи його юристи переконали, що «все пройде гладко», але лідер російсько–шовіністичної партії «Родіна», депутат Одеської міськради, який ще недавно переховувався під Києвом на дачі депутата–«регіонала» й тікав до Росії через Придністров’я з депутатом–комуністом, повернувся до України.

Нагадаємо, Ігоря Маркова оголошено у всеукраїнський розшук, оскільки він уперто не з’являвся на допит у справі про побиття учасників мітингу в 2007 році, коли депутат разом зі своїми підручними побив пікетувальників, котрі виступали проти спорудження в Одесі пам’ятника російській цариці Катерині ІІ. Зараз Марков не лише переконаний у власній «недоторканності», а й збирається знов узаконити свою партію «Родіна», яку цього року Міністерство юстиції зняло з реєстрації 2 верес­ня. «Це було незаконне рішення Мін’юсту. Я вже подав позов про його скасування до суду», — заявив Марков. Він повідомив також, що обдумує своє висування у президенти: «У нас є такі думки, але поки ми ще це обговорюємо».

Така поведінка «чорносотенців» обурила патріотичну громадськість Одеси — вона вимагає здійснити правосуддя щодо Маркова. «Повернення Ігоря Маркова в Україну кидає виклик інституції державотворення України та ставить позаплановий тест на перевірку якості діяльності перед державними правоохоронними органами, — заявив співкоординатор громадського руху «Комітет оборони Одеси» Сергій Гуцалюк. — Ми вимагаємо вжити всіх необхідних заходів щодо недопущення нових провокацій та незаконної діяльності з боку Ігоря Маркова та його незареєстрованої партії «Родіна» в місті Одеса».