Ритуальне прикордоння

Ритуальне прикордоння

Замість Юлії Тимошенко та Володимира Путіна, потенційну зустріч яких жваво обговорювали майже місяць тому, до Харкова приїхали міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров та його український колега Володимир Хандогій, котрий вісім місяців представляє нашу державу в світі як в. о. міністра.

Гірше, ніж у Норвегії, але значно краще, ніж у Нігері

Гірше, ніж у Норвегії, але значно краще, ніж у Нігері

Програма з розвитку ООН оприлюднила індекс людського розвитку (рейтинг за рівнем життя) по 182 країнах світу. Даних по 10 країнах немає. Найвищий рівень життя оцінювався одиницею, найнижчий — нулем. Критеріями оцінки людського розвитку виступали, зокрема, тривалість життя, грамотність населення, доступність шкільної освіти, частка ВВП на душу населення тощо. Попередній індекс людського розвитку ООН оприлюднювала три роки тому, отож щойно оприлюднені оцінки базуються на аналізі даних, зібраних із 2007–го по початок 2009 року.

З англійським акцентом

З англійським акцентом

Ноу–хау — новини англійською мовою з учорашнього дня запустила Державна телерадіокомпанія «Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення» (УТР). Йдеться про англомовні випуски інформаційної програми «Пульс», які почали виходити по буднях о 23.00 із повтором о 10.00. Також відтепер англійською транслюватиметься підсумкова півгодинна програма «Пульс–тиждень».

По чарчині, Брюсе?

По чарчині, Брюсе?

Герой культового фільму «Міцний горішок» Брюс Уїлліс вирішив купити акції польсько–французької групи «Бельведер», яка з кінця 2007 року є власником Черкаського лікеро–горілчаного заводу. «Брюс Уїлліс у розмові з правлінням «Бельведер» висловив бажання особисто, у тому числі й фінансово, взяти участь у роботі компанії», — відзначено в офіційному повідомленні компанії, яке цитує УНІАН. Брюс може ввійти в раду директорів групи вже на найближчому засіданні акціонерів фірми. Втім у компанії не уточнюють, який пакет планує придбати актор. Варто зазначити, що майбутній акціонер уже став «обличчям» «Бельведеру»: знявшись у рекламному ролику горілки «Собєскі», «міцний горішок» розбагатів, за деякими даними, на 16 мільйонів доларів.

Рейкою по кишені

Рейкою по кишені

Залізничники попереджають про чергове підвищення вартості проїзду в електропоїздах приміського сполучення. Як повідомили «УМ» у прес–службі «Укрзалізниці», нові тарифи затверджено у двох підрозділах із шести, які об’єднує державний монополіст залізничних перевезень України. Починаючи з 9 жовтня, подорожчають квитки у середньому на 5—8 відсотків, відповідно до відстані — на проїзд у поїздах Південної та Південно–Західної залізниць.

Заручник клозету

Заручник клозету

Надзвичайна пригода сталася на залізничному вокзалі Чернігова. У чоловічому туалеті застряг рукою в унітазі 47–річний мешканець міста. Чоловік випустив в унітаз 200 гривень, тож заліз по лікоть у зливний отвір, намагаючись повернути свої кревні. Однак вийняти руку вже не зміг. На місце події через вісім хвилин прибула чергова зміна аварійно–рятувальної частини.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ваххабіти у Криму

Ваххабіти у Криму

Ідеться про прибічників забороненої в деяких кра­їнах мусульманської релігійної організації «Хизб ут–Тахрір». Саме на них днями в Сімферопольському районі, у лісосмузі поблизу села Веселе випадково наштовхнулись двоє місцевих мисливців. Ісламісти відкрили вогонь, і зав’язалася перестрілка. Мисливці затримали зловмисників фактично до прибуття міліції, за що, до слова, керівництво кримського Главку наразі готує подання про нагородження обох державними нагородами.

Всі статті рубрики