Пізнати механізми старіння

Пізнати механізми старіння

Учора оголошенням лауреатів Нобелівської премії з фізіології та медицини почався нобелівський тиждень. Такі відзнаки в галузі медицини вручають із початку заснування премії Альфредом Нобелем 1901 року. Їх не вручали впродовж десятиліття, коли тривали дві світові війни.

Надії не залишається

Надії не залишається

Учора на індонезійському острові Суматра почали згортати пошуково–рятувальні роботи, оскільки через п’ять днів після руйнівного землетрусу надії знайти під руїнами вцілілих не залишилося. До розгортання завалів приступила важка техніка, повідомив «Євроньюс».

Потопили греків

Потопили греків

Аварія сталася у ніч на 4 жовтня у східній частині Егейського моря: біля острова Аморгос зіштовхнулися грецьке судно «Капітан Міхаліс» та балкер «Сантана» під прапором Мальти, але з екіпажем із 20 українців. «Капітан Міхаліс» з інтернаціональним екіпажем на борту одразу пішов на дно. Третє судно, яке проходило неподалік, врятувало вісьмох з дев’яти моряків «Міхаліса» — шістьох греків, румуна й ірландця.

Ірландці передумали

Ірландці передумали

Минулої п’ятниці на повторному референдумі 67,1 відсотка ірландців висловилися на підтримку Лісабонської угоди. Лідери країн ЄС певні, що відтепер процес ратифікації рухатиметься швидко і без несподіванок. Лісабонську угоду ще мають ратифікувати парламенти Чехії та Польщі.

Лівий ухил Греції

Лівий ухил Греції

Позавчора греки мали вибрати з приблизно чотирьох тисяч кандидатів 300 депутатів однопалатного парламенту. Специфіка країни в тому, що за владу в країні в повоєнні роки постійно борються два політичні клани: Караманлісів та Папандреу. І цього разу головними суперниками були правляча з 2004 року правоцентристська партія «Нова демократія» на чолі з прем’єр–міністром Костасом Караманлісом та лівий Загальногрецький соціалістичний рух ПАСОК на чолі з Георгіосом Папандреу. На всіх виборах упродовж останніх 30 років дві провідні політичні сили Греції незмінно здобували разом більше 80 відсотків голосів виборців. Потреба проведення дострокових виборів виникла у зв’язку з тим, що під тиском ПАСОК президент країни Карлос Папульяс розпустив парламент.

Всі статті рубрики