Ашгабат—Київ: без зупинок

Ашгабат—Київ: без зупинок

У столиці Туркменії — Ашгабаті — у рамках візиту Президента України Віктора Ющенка відбулася його зустріч у форматі «віч–на–віч» із Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим. Головна тема розмови, поряд із угодами в аграрній та транспортній сферах, — створення двосторонньої ділової ради, збільшення товарообігу та «згладження» негативного для нас торговельного сальдо — можливість прямих поставок туркмен­ського газу до нашої держави.

А татусів... два!

А татусів... два!

Ситуацію взялись коментувати навіть у Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту України. Тут заявили, що, за українським законодавством, Елтон Джон не може стати батьком 14–місячного ВІЛ–позитивного хлопчика Лева. Як уже писала «УМ», днями артист відвідав спеціалізований будинок для ВІЛ–позитивних дітей у місті Макіївка на Донеччині й зізнався журналістам, що не проти разом зі своїм партнером Девідом Фернішем всиновити українського малюка.

«Нечиста» бухгалтерія

«Нечиста» бухгалтерія

Як розповіли «УМ» у прокуратурі Львівської області, пані Тимчишин, яка працювала на керівних посадах у львівській філії «Укрсоцбанку», загалом примудрилася заволодіти коштами вкладників на суму 4 483 904 гривень 74 копійки.

І мені випишемо, і тобі випишемо...

І мені випишемо, і тобі випишемо...

Поки Україну лихоманить кризою й простим смертним урізають зарплатню й надбавки, деякі чиновники примудряються ще й нагороджувати «себе коханих», либонь за «героїчне» виживання в таких умовах. Правоохоронці Криму продовжують розслідування діяльності міського голови Сімферополя, «регіонала» Геннадія Бабенка, який з 26 листопада 2008–го року по 26 серпня 2009–го нарахував самому собі 161 тисячу гривень премій «за зразкове виконання службових обов’язків».

Не поділили храм

Не поділили храм

У центрі конфлікту — храм, який передали громаді, що перейшла під юрисдикцію Української православної церкви Київського патріархату. Суперечка виникла після того, як 28 серпня відбулися збори села, під час яких затвердили зміни і доповнення до статуту громади, згідно з якими Свято–Покровська парафія села Жукля перейшла у підпорядкування Чернігівської єпархії УПЦ КП, а відділ у справах релігій Чернігівської облдержадміністрації перереєстрував храм. Причиною зміни конфесії стала відсутність у селі постійного священика.

Без пафосу і помпи

Без пафосу і помпи

Сьогодні надвечір на головних майданах Києва і Львова відбудуться заходи з ушанування пам’яті Георгія Гонгадзе, зниклого дев’ять років тому, а також усіх загиблих за роки незалежності українських журналістів. На відміну від попередніх років, організатори і учасники акції не обмежаться традиційним запалюванням поминальних свічок, оскільки нещодавнє затримання головного виконавця вбивства журналіста Олексія Пукача дає підстави сподіватися на близьке завершення розслідування цього резонансного вбивства.

Три няньки однієї вулиці

Три няньки однієї вулиці

Є ідеї невмирущі. Такі, як задум реконструювати Андріївський узвіз. Зародився він іще при мерові Омельченкові, а потім — після тривалої хвороби з рецидивами — помер. Іншими словами, Андріївський узвіз залишили у спокої. Минулого року в міської влади знову засвербіли руки таки утнути щось на найпопулярнішій київській вулиці. Наприклад, звести пару–трійку багатоповерхівок. «УМ» тоді детально досліджувала проблеми Андріївського узвозу, спілкувалася з галеристами, яких викидали на вулицю, з дирекцією музею Булгакова, чиє спокійне існування також опинилось під загрозою. Але потім дострокові перевибори столичного голови відволікли увагу владців.

З люттю і без совісті

З люттю і без совісті

Ним виявився «друг» сім’ї громадянин С., який тривалий час надавав допомогу покійному в організації виставок. За словами затриманого, мотивом злочину стала «раптова лють» у момент обговорення майбутньої роботи з організації виставки у Херсоні. Нагадаємо, 10 вересня міліціонери знайшли скривавлені тіла 59–річного художника Олександра Бережного та його дружини Тетяни (Бережний був членом Спілки художників СРСР й України. — Авт.).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики