АФІША

21.08.2009
КІНО

«Бригада М» (США)

Режисер — Хойт Йетман

Ролі озвучували: Тіна Кароль, Юрій Горбунов, dj Паша, Павло Костіцин, Григорій Герман

В українському прокаті стартує перший фільм в об’єм­ному форматі 3D від відомого продюсера Джері Брукхаймера, творця «Піратів Карибського моря». «Бригада М» — пригодницький мультик про групу спеціального призначення, що перебуває на службі у ФБР і виконує небезпечні та ризиковані для життя завдання. Але це не прості спецагенти, а... морські свинки. Незвичайні герої від першої появи на екрані претендують на зірковість, адже вони говорять голосами знаменитих голлівудських акторів. В оригінальній версії фільму це — Ніколас Кейдж, Білл Найї, Пенелопа Крус та Віл Арнет. Для української версії студія Walt Disney відібрала голоси Тіни Кароль, Юрія Горбунова, dj Паші, Павла Костіцина й Григорія Германа.

 

«Безславні виродки» (США)

Режисер — Квентін Тарантіно

У ролях: Бред Пітт, Семюель Джексон, Тіль Швайгер, Даян Крюгер, Крістоф Вольтц, Мелані Лоран, Елай Рот

Довгоочікуваний фільм від Квентіна Тарантіно про маловідомі події часів Другої світової війни. Прем’єра стрічки відбулася на цього­річному Каннському фести­валі номінацією «Виродків» на Золоту пальмову гілку. Проте нагороду здобув не Квентін Тарантіно власною персоною, а актор Крістоф Вольтц, який виконав роль безжального полковника Ганса Ланди.

Фільм розповідає про те, як в окупованій нацистами Європі лейтенант Алдо Рейн (Бред Пітт) організовує групу єврейсько–американських солдатів, які здійснюють шокуючі акти розправи над солдатами Третього Рейху. Згодом до цієї групи, відомої як «Виродки», приєднується німецька актриса й агент під прикриттям Брігіта фон Хаммерсмарк (Даян Крюгер), щоби скинути керівників Третього Рейху. 

 

«Коханці» (США)

Режисер — Джеймс Грей

У ролях: Джоакін Фенікс, Гвінет Пелтроу, Ізабелла Росселліні

Романтична драма у декораціях багатоликого Нью–Йорка. Це історія Леонарда (Джоакін Фе­нікс), привабливого молодого чоловіка, який страж­дає через розрив стосунків з любцею. На деякий час він вирішує переїхати до батьків і допомагає батькові у його бізнесі, працюючи в хімчистці. Тим часом Леонарда намагаються познайомити з гарною дівчиною, але, як це часто буває, чоловік закохується в іншу — на жаль, не ту. Адже його симпатія Мішель (Гвінет Пелтроу) — подружка багатого одруженого чоловіка, який знімає їй апартаменти в будинку Леонардо. Отут і починається вічна драма вибору.

 

«Стоїк» (Канада)

Режисер — Уве Болл

У ролях: Едвард Фур Лонг, Сем Левінсон, Джеймі Світч

Четверо ув’язнених грають у покер. Упродовж гри кожен із них розповідає про злочин, за який його засудили. Але для одного з них гра з азартними співкамерниками закінчиться сумно.

 

«Канікули суворого режиму» (Росія)

Режисер — Ігор Зайцев

У ролях: Сергій Безруков, Олена Бабенко, Кирило Плетньов, Во­лодимир Меньшов, Дмит­ро Дюжев

Фільм, запев­няють його творці, засновано на реаль­них подіях. Дія відбувається десь у російській глибинці на початку цього століття. Головні герої — двоє ув’язнених (Сергій Безруков і Дмитро Дюжев), які тікають із колонії суворого режиму й опиняються в дитячому таборі, де починають працювати вихователями. Саме тут на них чекають найдивовижніші події й неочікувані зміни, які тільки могли відбутися в цьому житті.

 

КЛАСИКА

П’ятниця, 21 серпня

«Класика open air». Мультимедійний проект за участю Олексія Ботвинова. Софійська площа.
Поч. о 20.00.

Вхід вільний.

 

КЛУБИ

П’ятниця, 21 серпня

Metal Summer Fest у Центрі культури Національного авіаційного університету (пр–т Космонавта Комарова, 1). Учасники: Tracktor Bowling, Watch My Fall, Fimosis, Infinite Tales, Scartown, Kruger, Catharsis, «Слот», «Реанимация».

Вхід — 100 грн. 

Субота, 22 серпня

DJ Key, Moscow, DJ Nikki, DJ Pullman, диско. Клуб Arena Dance Club (вул. Басейна, 2а).

Вхід: 100 грн. — чоловіки, 50 грн. — жінки.

 

ФЕСТИВАЛІ

23–24 серпня

Літературно–музичний андеґраундний фестиваль «День незалежності з Махном»

(м. Гуляйполе, Запорізька область)

На стадіоні «Сільмаш» у вотчині Нестора Махна вчетверте пройде фестиваль «День незалежності з Махном». Подія поділена на кілька тематичних програм: перформенси (зокрема, «Махновське весілля», поетичний боді–арт); нічна програма тільки для повнолітніх; музична частина («С.К.А.Й», «Ot Vinta», «Бремстокер», «Мертвий Півень», «Гапочка», «Собаки в космосі», сольник Едуарда Драча та ін.); театральна частина («Театр 19», Сергій Бабкін); літературна частина (Оксана Забужко, Сергій Жадан, Світлана Поваляєва, Андрій Любка та ін.); відеочастина; виставка картин.

Вхід платний: 80 грн. на два дні (із правом установлення намету та нічною програмою) і 50 грн. — денна програма.

 

ВИСТАВКИ

«Невідомий об’єкт», Любов Рапопорт, живопис, графіка

Національний художній музей запрошує на нову експозицію — авторську виставку художниці Любові Рапопорт. Шлях живописця був визначений їй від народження: дівчина народилася в сім’ї відомих українських художників — Бориса Рапопорта та Ганни Файнерман. Серед представлених на виставці робіт —  галерея гротескових портретів 70–х років, драматично–експресивні пейзажі Києва та графіка.

Виставка триватиме до 31 серпня.

 

«З глибин», пластика і скульптура

Проектом «З глибин...» розпочинається робота культурно–мистецького комплексу «Мистецький арсенал». В експозицію включено найкращі зразки пластичного мистецтва України — від трипільської пластики й прадавньої скульптури до класичного авангарду й сучасної скульптури. Колекцію, представлену в «Мистецькому арсеналі», формували з фондів 13 дер­жавних музеїв та наукових закладів, зокрема, Інституту археології НАН України, Національного музею ім. Андрея Шептицького та заповідника «Трипільська культура».

Урочисте відкриття відбудеться 23 серпня за участі Президента України Віктора Ющенка. Виставка триватиме до 27 вересня.