НОВИНИ ПЛЮС

15.08.2009

БЮТ знову «копає» під Єханурова

Юрій Єхануров незаконно обіймає посаду першого заступника глави секретаріату Президента, бо вже досяг граничного віку для держслужбовця. Про це заявив народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко. За його словами, на момент призначення Єханурову, який народився 23 серпня 1948 року, вже виповнилося більше 60 років. «Єханурову не було продовжено термін перебування на дер­ж­авній службі... Для його призначення потрібно було погодження начальника Головного управління держслужби при Кабінеті Міністрів щодо продовження терміну перебування на дер­жавній службі», — заявив Пилипенко.

Скільки коштує референдум Медведчука?

Референдум щодо вступу в НАТО, який був ініційований Соціал–демократичною партією України (об’єднаною), обійдеться Україні в 550,8 мільйона гривень. Таку суму доведеться витратити на підготовку та проведення референдуму за народною ініціативою, якщо його проголосить Президент у 2010 році. Цей кошторис було затверджено постановою Центральної виборчої комісії. Понад 81 відсоток цих коштів заплановано на фонд оплати праці членів комісій та залучених спеціалістів, включаючи нарахування на заробітну плату.

Дефіцит — на десять мільярдів

Дефіцит держбюджету в січні–червні 2009 року склав 10,61 мільярда гривень. Про це повідомило Міністерство фінансів на своєму сайті. Загалом доходи держбюджету в порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротилися на 3,5% і склали 101,12 мільярда гривень, з яких 67,66 мільярда — податкові надходження. Видатки держбюджету в січні–червні склали 110,73 мільярда. Це на 7,6% вище, ніж за відповідний період минулого року. Розмір запозичень склав 21,7 мільярда доларів, що у 21,6 раза більше, ніж за перше півріччя минулого року.