Пластикове шахрайство

Пластикове шахрайство

Кредитний бум минулих років породив низку шахрайських прийомів, за допомогою яких спритники, граючи роль скромних посередників при отриманні банківських позик, легко переправляли чужі гроші до власних кишень. Ось і вінничанин Дмитро Бахромчук (прізвище змінено. — Авт.) не лише вигадав власну схему, а й розгорнув масштабну діяльність із її реалізації.

Арештовані острови

Арештовані острови

Подібної рішучості вітчизняним правоохоронцям давно бракувало. Адже давно відомі схеми «дерибану», коли гектари землі в престижній місцині спочатку виділяють підставним студентам, а потім неодноразово перепродують «потрібним» людям. Викривши оборудки, правоохоронці, як правило, пасували: мовляв, а що тут зробиш, коли в землі вже є доброякісний покупець. А відмотувати ланку перепродажів назад, компенсувати кожному вартість витраченого ой як складно. Але не цього разу. Можливо, тому, що наразі йдеться про землі водного фонду — дніпровські острови.

Мільйонер за рахунок держави

Мільйонер за рахунок держави

Військова прокуратура Південного регіону заарештувала одного з колишніх старших офіцерів дислокованої в Херсоні бригади ПВО. Майора української армії у відставці, що завідував під час служби фінансовою частиною, підозрюють у розкраданні близько двох мільйонів гривень бюджетних коштів, які в 2006—2007 роках Міноборони відпускало на утримання ракетної військової частини А–1836. Причому умови для розкрадань завдяки зневажливому ставленню до вищих начальників було створено просто–таки ідеальні.

Всі статті рубрики