На кого ж полишаєш нас, Бараку?

На кого ж полишаєш нас, Бараку?

Група видатних політиків та інтелектуалів Центральної Європи оприлюднила позавчора лист–звернення до президента США Барака Обами, повідомляє польська «Газета виборча». Америка не повинна ігнорувати Центральну Європу, а мусить проводити рішучу і базовану на демократичних цінностях політику щодо Росії, а справа розміщення в Центральній Європі протиракетного щита є тестом на перевірку здатності Вашингтона дотримуватися своїх обіцянок, вважають підписанти.

«П’ять зірочок» — у небо

«П’ять зірочок» — у небо

Щонайменше дев’ятеро осіб загинули та 50 отримали поранення внаслідок учорашніх бомбових замахів на два розкішні готелі в центрі столиці Індонезії — Джакарті. Вибухи у розташованих поруч у бізнесовому районі Кунінган п’ятизіркових готелях «Марріот» та «Рітц–Карлтон» пролунали майже одночасно за кілька хвилин до восьмої ранку. Фасади обох престижних будівель знищені. У цих найдорожчих у Джакарті готелях зупиняються переважно іноземці, тому вони також переважають серед жертв теракту.

Замахнулися «Булавою»

Замахнулися «Булавою»

15 липня невдало закінчилися випробування нового ракетного комплексу «Булава» — ракета, випущена з атомного підводного крейсера на Білому морі, змінила траєкторію польоту і самоліквідувалася, повідомляє «Інтерфакс». Учора Міністерство оборони РФ назвало причину: у ракети прогорів корпус, це сталося через дефектну деталь. Хто «прилаштував» браковану деталь — вивчає спеціальна слідча комісія, яка не відкидає і версію диверсії, свідчить «Інтерфакс». Утім із десяти попередніх випробувань комплексу «Булава», які почалися в 2003 році, щонайменше п’ять були невдалими, останній раз — у грудні 2008 року.

Нахімічили з Коперником

Нахімічили з Коперником

Міжнародний союз чистої і прикладної хімії назвав 112–й елемент періодичної системи хімічних елементів на честь польського астронома Ніколая Коперника. Коперніцій (Copernicium) позначатиметься символом Ср, а в новому виданні таблиці Менделєєва з’явиться через півроку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики