Ставимо крапку, впадаючи в кому?

Ставимо крапку, впадаючи в кому?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У «Літературній Україні» (червень, число 21) з’явилися публікації В. Шкляра,
А. Крима, В. Яворівського, якими очільники Спілки намагаються поставити крапку в скандалі, що зробив явними їхні махінації з письменницьким майном і висвітлив нинішні методи розправи з письменниками, які осмілилися засумніватися в непогрішимості «самого Яворівського». Звільнивши з посади головного редактора газети письменників М. Сидоржевського, президія НСПУ прийняла рішення припинити будь–які публікації на цю тему, про що й повідомив мені у телефонній розмові голова НСПУ і завсідник «Свободи слова» від Савіка Шустера, депутат і демократ В. Яворівський. На мої запитання:«Хіба «ЛУ» вже орган Президії, а не газета письменників?» та «Чому мене позбавляють права висловити свою думку?» голова комітету ВР роздратовано порадив мені звернутися до «України молодої», що я й роблю, оскільки ще більше впевнилася, що пан Яворівський втратив моральне право очолювати НСПУ.

Привіт, зброє!

Привіт, зброє!

«Незважаючи на чутки й економічну кризу, «Молодість» відбудеться», — такими словами розпочав попередню прес–конференцію, присвячену кінофестивалю, його художній керівник Андрій Халпахчі. Наразі масштабних новин про подію, що відбудеться в Києві 24 жовтня — 1 листопада, небагато, але вони знакові. «Молодість» знайшла нових партнерів. Фінансову підтримку здійснюватиме новоявлений фонд «Нові традиції», очолюваний особою зі звучним ім’ям Сергій Бондарчук. Із кіно цю людину пов’язує те, що він фінансував документальну картину Сергія Буковського «Живі». Але більше в Україні він відомий як генеральний директор ДК «Укрспецекспорт». Бондарчук уже зобов’язався виділити на проведення фестивалю 300 тисяч доларів (опікуючись також приїздом зірки–гостя фестивалю), що становить третину від загального бюджету «Молодості».

Віктор Мізіано: Сучасне мистецтво в Україні привабливіше, ніж у Росії

Віктор Мізіано: Сучасне мистецтво в Україні привабливіше, ніж у Росії

Про сучасне мистецтво в Україні глобально заговорили з появою PinchukArtCentre. Щоб підготувати аудиторію до сприйняття того, що відбувається і створюється в арт–колах тут і зараз, почали запрошувати на лекції відомих у світі сучасних художників, кураторів, критиків і мистецтвознавців. Піонерами просвітницької діяльності, звісно, стали PinchukArtCentre та Фонд розвитку сучасного мистецтва EIDOS. За останні роки у PinchukArtCentre відкриті лекції про те, як твориться сучасне мистецтво, їх читали японка Акіко Мікі, француз Луїджі Бельтрам, американка Сара Морріс, харків’янин, який мешкає у Москві, Сергій Братков, француженка Ельфа Тюрпен, українка з Парижа Крістіна Соломуха, Петро Бевз та поляк Ярослав Кожяра.

Всі статті рубрики