Реквієм для комбайна

Реквієм для комбайна

Бадьоро підписана Прем’єр–міністром України програма щодо реанімації колишнього гіганта херсонської промисловості виявилася не більш ніж фільчиною грамотою через відсутність фінансування. Близько тисячі робітників заводу «Херсонські комбайни» сьогодні викинуто на вулицю. Єдине, що зміг гарантувати їм уряд Тимошенко — це жалюгідна допомога у зв’язку з безробіттям...

Птах поплутав...

Птах поплутав...

Трохи більше місяця не дожив до свого 17–річчя Вадим Трохимчук із села Біловіж Рокитнівського району: він став жертвою «сліпої» кулі, яка наздогнала його на пожежній вежі. Цей об’єкт давно вже став місцем забав місцевих дітлахів, які не боялися підніматися на 30–метрову висоту. І того злощасного вечора Вадим разом із друзями піднявся на вежу. Лісничого Миколу Пивоварова діти помітили ще здалеку, а тому й присіли. А далі сталося непередбачуване: несподівано пролунав постріл, а разом із ним страшний дитячий крик. Коли лісничий піднявся на вежу, побачив Вадима, який лежав у калюжі крові: куля влучила йому під око. Травма виявилася смертельною.

Музей у тюрмі

Музей у тюрмі

У легендарній «тюрмі на Лонцького» (зараз вулиця Бандери, 1), де було закатовано тисячі людей, днями відкрили музей. Це стало можливим завдяки співпраці Центру досліджень визвольного руху та Служби безпеки України. На презентацію зібрався весь патріотичний бомонд — крім суто львівських «начальників», приїхав голова СБУ Валентин Наливайченко та міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

Всі статті рубрики