«Поверніть мені обличчя!»

03.07.2009
«Поверніть мені обличчя!»

Карен Мюльдер у часи розквіту.

На межі 1980—1990–х років голландська красуня Карен Мюльдер була однією з найуспішніших топ–моделей світу. 1 липня їй виповнилося 39. Для сучасної жінки це, можна сказати, розквіт молодості, що залюбки підтвердять такі ровесниці й навіть старші за Карен красуні, як Наомі Кемпбелл, Ель Макферсон, Сінді Кроуфорд, Моніка Белуччі... Та якщо згадані зірки цілком задоволені своїм життям і навіть потроху продовжують модельну кар’єру, то у випадку з Мюльдер усе інакше. Колишня манекенниця після відходу з модельного бізнесу зайнялася співами, випустила «іменну» ляльку «Карен», але так і не змогла знайти себе в житті. З особистим теж не склалося — із першим чоловіком розлучилася, другий — розірвав заручини, решта — взагалі довго поряд не затримувалися.

Тепер Мюльдер страждає на нервовий розлад, що вже не раз заводив її у неприємні ситуації. А напередодні дня народження голландка... потрапила за ґрати: її арештували в Парижі за погрози пластичному хірургу. Як розповіли місцевій пресі в поліції, супермодель телефонувала лікарці, яка зробила їй пластичну операцію, і вимагала повернути все так, як було «до». На погрози Карен не скупилася, тож зрештою перелякана лікарка звернулася до правоохоронців. Щоправда, через день скандалістку відпустили, але «взяли на олівець».

Психологічні проблеми у моделі почалися давно. Вона страждала на хронічну депресію й навіть лежала у спеціальній клініці, а виписавшись, здійснила спробу накласти на себе руки — наковталася снодійного. Тоді Карен ледве відкачали. Потім самогубиця–невдаха звинуватила принца Монако Альбера та інших монархів і політиків у зґвалтуванні моделей, котрих нібито тримають як секс–рабинь. У це ніхто не повірив, зате слава скандалістки Карен була забезпечена...