Садок вишневий під балконом

Садок вишневий під балконом

Одна з багатоповерхівок по вулиці Героїв Дніпра у Черкасах зовсім не схожа на інші. Влітку вона потопає в зелені плодових дерев, а восени радує мешканців смачними вітамінами. Посадив сад 65–річний полковник у відставці Микола Завертало. Після 30 років військової служби в бункерах на секретних ядерних об’єктах чоловік любить попрацювати на свіжому повітрі із сапою та лопатою. 15 років тому він посадив 65 фруктових і 50 декоративних дерев. Прижилися усі.

250 днів із життя солдатів

250 днів із життя солдатів

Спершу ніхто не думав, що цікавий творчий проект «Один день війни», започаткований з ініціативи журналістів облтелерадіокомпанії Світлани Бусілкової та Володимира Грицика, не тільки протримається в ефірі сім років, а й набуватиме дедалі більшого масштабу і значення. Замисел був не складний: зустрітися з ветеранами Другої світової і попросити їх розповісти про найяскравіший день із чотирьох воєнних років, який запам’ятався найбільше. Заодно автори ставили перед собою завдання намалювати цілісні образи співбесідників, стисло розповісти про те, як склались їхні долі у воєнний і мирний часи.

Троє на болоті

Троє на болоті

Хоча Горохівщина не належить до зони Полісся, а непрохідні болота тут зустрічаються вкрай рідко, селу Старостав у цьому плані не пощастило. Бо неподалік цього населеного пункту таке небезпечне болото є. І саме туди забрели трійко місцевих школяриків. З дому діти пішли ще зранку, а їхній крик випадково почули люди, які поверталися додому з городів, вже аж увечері.

Геть шлагбауми!

Геть шлагбауми!

На останньому пленарному засіданні місцевої Верховної Ради минулої середи депутати дали протокольне доручення розглянути на черговому засіданні Ради міністрів питання про скасування плати за відвідування місць, популярних серед туристів. Йдеться про парки, зокрема Лівадійський, перед входом до якого позавчора з’явилися «контролери» спортивної статури і почали вимагати з кожного по десять гривень за прохід. Причому навіть з екскурсантів, які вирушають до тутешнього палацу–музею, відвідувачів ресторану «Царська кухня», а також відпочивальників сусідніх санаторіїв «Прикордонник» і «Лівадія».

Всі статті рубрики