Геть шлагбауми!

20.06.2009

На останньому пленарному засіданні місцевої Верховної Ради минулої середи депутати дали протокольне доручення розглянути на черговому засіданні Ради міністрів питання про скасування плати за відвідування місць, популярних серед туристів. Йдеться про парки, зокрема Лівадійський, перед входом до якого позавчора з’явилися «контролери» спортивної статури і почали вимагати з кожного по десять гривень за прохід. Причому навіть з екскурсантів, які вирушають до тутешнього палацу–музею, відвідувачів ресторану «Царська кухня», а також відпочивальників сусідніх санаторіїв «Прикордонник» і «Лівадія».

Начебто державна адміністрація південнобережних парків уклала відповідний договір з якимось донецьким підприємством (раніше в цьому районі під опікою екс–прокурора Ялти «промишляли» хлопці з Тернопільщини. — Авт.), а воно й перекрило всі підходи до пам’ятки садово–паркової культури державного значення. «Годуємо шахраїв, — обурювався з цього приводу перед журналістами спікер Анатолій Гриценко. — Жодної копійки до бюджету не потрапляє, втрачається авторитет Автономної Республіки Крим». Тому, за його словами, власті автономії мають намір у судовому порядку знести всі шлагбауми до парків, печер, водопадів тощо.

Хотілось би вірити в це, проте самі кримчани добре знають: їхнє керівництво у праведному гніві більше працює на публіку, бо спритники «зеленого туризму» все одно перестріватимуть відпочивальників на якихось інших шляхах–стежинах, як це триває вже не перший рік, позаяк на їхньому боці не лише безвихідь кризового періоду, а й прогалини в чинному законодавстві, а головне — надійне прикриття «зверху».