Пролетіли над Парижем

30.05.2009
Пролетіли над Парижем

Сергій Стаховський бився проти Джоковича, наче лев, але таки програв. (Рейтер.)

У жіночому розряді на відкритій першості Франції залишилася одна наша співвітчизниця. Четвер став нещасливим для двох із трійки українок, які поступилися суперницям у другому колі.

Три мінус два

Першою невдахою виявилася 20–річна одеситка Вікторія Кутузова. Напередодні вона припинила боротьбу в парному розряді, а тепер не встояла перед іспанкою Марією Мартінес–Санчес. До цього ні Вікторія, ні її опонентка далі другого раунду не добиралися, тому перемога для кожної з них стала б найбільшим досягненням на паризьких кортах. Кращою виявилася 26–річна Марія — 3:6, 6:3, 6:3.

Опиралася полячці Агнешці Радванській (12–й номер посіву) й киянка Марія Коритцева. Агнешка в парі з сестрою Урсулою раніше перемогла дует, в якому виступала Кутузова. А в четвер вона здолала Коритцеву (1:6, 4:6), хоча українка ледь не переломила хід двобою, вигравши чотири гейми поспіль у другому сеті. Раніше Марія лише одного разу виходила до третього раунду турніру.

А от хто справді потішив, так це молодша з сестер Бондаренко — Катерина. Щоправда, її суперницею стала австралійка Олівія Роговська, яка зараз посідає місце у третій сотні світової класифікації, а в основному турнірі «Ролан Гарросу» змагалася вперше. Проте 17–річна Олівія чинила гідний спротив, хоча перемога залишилася за Катею — 4:6, 7:5, 7:5. Таким чином українка вперше потрапила до третього кола чемпіонату Франції.

Учора Катерина разом зі старшою сестрою Оленою в другому раунді парного розряду програли сіяному десятим російсько–американському дуету Надії Петрової та Бетані Маттек–Сендс — 1:6, 3:6.

Загалом у жіночому розряді великих сенсацій не відбулося. Хоча, ймовірно, росіянка Петрова (11), француженки Бартолі (13) й Моресмо (20), естонка Канепі (19) та китаянка Женг (15), котрі «вилетіли» з сітки, так і не вважають. Перша ж десятка сіяних продовжує боротьбу. Просто зносять із корту своїх опоненток американка Серена Уїльямс (2) і росіянка Дінара Сафіна (1).

Вечірні пригоди Стаховського

Єдиний наш представник у чоловічому розряді, Сергій Стаховський, позавчора не встиг завершити зустріч проти сіяного четвертим серба Новака Джоковича. Два перші сети українець у впертій боротьбі програв (3:6, 4:6). Один із найзапекліших розіграшів розтягнувся аж на 40 (!) ударів, що стало рекордом нинішнього турніру. Третю партію через настання сутінків перенесли на п’ятницю: у ній Стаховський також поступився — 1:6. А вже вчора під вечір Сергій мав змагатися в парному розряді.

Ледь не завершився сенсацією матч між другою ракеткою турніру, Роже Федерером, та аргентинцем Хо­се Акасусо. Маловідомий тенісист із Південної Америки запекло боровся зі швейцарцем і лише в останньому сеті опустив руки — 7:6, 5:7, 7:6, 6:2 на користь екс–першого номера рейтингу АТР. А от американець Блейк (15), чех Бердих (19) і росіянин Сафін (20) не змогли підтвердити статус сіяних.

Значно впевненіше просувається дистанцією Рафаель Надаль (1). По­завчора він подолав представника Росії Теймураза Габашвілі — 6:1, 6:4, 6:2.

НЮ–НЮ

Олена Бондаренко ще раз довела, що її недарма вважають однією з найкрасивіших тенісисток сучасності. Перед «Ролан Гарросом» перший номер збірної України разом із кількома подругами по ракетці знялася у відвертій фотосесії для журналу FHM. Компанію мешканці Київщини склали білоруска Вікторія Азаренко, росіянка Анна Чакветадзе та словачка Домініка Цибулкова. Окрім власне фотографій спортсменок, червневий номер журналу міститиме невеличкі інтерв’ю з ними.