— Любов до кухні в мене від мами — Любові Федорівни. Вона й зараз, коли дізнається якийсь новий рецепт, телефонує і ділиться ним зі мною, — каже співачка. — Поки я вчилася у консерваторії і жила в гуртожитку, готувала традиційні студентські вівсянку з варенням чи родзинками, смажену картоплю і відварені сосиски. Коли вийшла заміж, над усіма стравами почала активно фантазувати. Навіть звичайні яйця можна посмажити по–особливому. Спробуйте: викладіть на сковорідку спочатку кружальцями цибулю, потім помідори. Коли вони пустили сік, вбивайте зверху багато яєць, посоліть страву, поперчіть. Коли знизу білок уже став білим, треба усе кілька разів перемішати, щоб не залишилося сирого жовтка, але водночас щоб маса не нагадувала пюре.
Моє бажання готувати постійно заохочує чоловік (композитор і продюсер співачки Анатолій Карпенко. — Авт.). Що б я не зробила, він завжди підхвалює і дякує.
Одна з коронних страв у мене — запечені свинячі реберця під фірмовим соусом. Власне м’ясо на кісточках має бути суцільною стрічкою — і не сухе, і не жирне. Його треба дуже добре посолити (бо солоним має бути саме м’ясо, а не соус) і залишити на час, допоки готуємо для нього приправу. Для соусу потрібно взяти по пачці негострого кетчупу і майонезу, змішати. Додати гострої паприки чи чорного перцю, сік апельсина (чи лимона — якщо віддаєте перевагу кислішому смаку), кілька чайних ложок якогось варення (полуничного, сливового, вишневого) і розчавлений часник (п’ять–шість зубчиків). Усе ретельно перемішати, щоб вийшов однорідний колір. Дати хвилин десять настоятися. Потім розділити соус: частину відставляємо, щоб подати до реберець безпосередньо до столу; другою частиною щедро обмащуємо просолене м’ясо на кісточках і відправляємо їх на застелене пергаментом деко. Запікаю стрічку реберець я хвилин 40 при температурі 200—220 градусів. Уже за столом кожному відрізаємо окрему порцію — м’ясо має бути соковитим і смачним, зверху ще приправляємо другою частиною соусу.