Шашлик по–абхазьки з–під пресу

29.04.2009
Шашлик по–абхазьки з–під пресу

«Щоб приготувати шашлик, як мене навчив товариш з Абхазії, треба не боятися цибулі, — каже «Фоззі», Олександр СИДОРЕНКО, вокаліст гурту «Танок на майдані Конго». — Бо треба вичавити сік з 2–3 кілограмів порізаного сльозоточивого овочу. Чим більше цибулі, тим краще. Треба взяти м’ясо, багато солі та перцю. Після того, як шматки «вимісили» у сокові з цибулі, викладаємо почергово шар м’яса, потім — шар віджатої цибулі. Насамкінець — прес. Побуде під ним будь–яке м’ясо 2—3 години і стає дуже м’яким. Смажиться за 4—5 хвилин.

Картоплю готуємо у фользі. Беремо вимиті бульби середнього розміру, розрізаємо навпіл, робимо всередині ямки і заповнюємо їх сиром рокфор. Потім половинки з’єднуємо, загортаємо у фольгу і кладемо на розпечене вугілля.

Уже сімнадцять років поспіль ми їздимо на пікніки під Канів — це місце під час зйомок фільму запримітив мій дядько Валерій Боженко, що працював на кіностудії Довженка. Цьогоріч на травневі свята збираємося у Карпати, найімовірніше, там і будемо відкривати шашличний сезон».

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>