«Щоб приготувати шашлик, як мене навчив товариш з Абхазії, треба не боятися цибулі, — каже «Фоззі», Олександр СИДОРЕНКО, вокаліст гурту «Танок на майдані Конго». — Бо треба вичавити сік з 2–3 кілограмів порізаного сльозоточивого овочу. Чим більше цибулі, тим краще. Треба взяти м’ясо, багато солі та перцю. Після того, як шматки «вимісили» у сокові з цибулі, викладаємо почергово шар м’яса, потім — шар віджатої цибулі. Насамкінець — прес. Побуде під ним будь–яке м’ясо 2—3 години і стає дуже м’яким. Смажиться за 4—5 хвилин.
Картоплю готуємо у фользі. Беремо вимиті бульби середнього розміру, розрізаємо навпіл, робимо всередині ямки і заповнюємо їх сиром рокфор. Потім половинки з’єднуємо, загортаємо у фольгу і кладемо на розпечене вугілля.
Уже сімнадцять років поспіль ми їздимо на пікніки під Канів — це місце під час зйомок фільму запримітив мій дядько Валерій Боженко, що працював на кіностудії Довженка. Цьогоріч на травневі свята збираємося у Карпати, найімовірніше, там і будемо відкривати шашличний сезон».