Тягар повені

Тягар повені

Із перших днів стихійного лиха, що наприкінці липня минулого року спіткало п’ять західноукраїнських областей та Вінниччину, глава держави послідовно й прискіпливо контролює ситуацію з ліквідацією наслідків руйнівної повені, яку він по «гарячих» слідах назвав другою за масштабами після аварії на Чорнобильській АЕС загальнонаціональною катастрофою. На жаль, розпочате торік у постраждалих областях, зокрема на Прикарпатті, відновлення інфраструктури та будівництво надійних гідротехнічних споруд, які унеможливили б повторення гірких уроків стихії, загальмувалося через брак коштів.

Фото на згадку

Фото на згадку

Цього разу фатальна пожежа сталася самісінького ранку в селі Угольне, що на Стрийщині, в дерев’яній церкві святого Василія Великого (УГКЦ). Церкву, котра пережила «три імперії», було збудовано у 1781 році, й вона мала статус «пам’ятки». Пожежу вдалося погасити лише за півтори години після початку, попри те, що до гасіння храму залучили сім автоцистерн.

Румунський «подарунок» розсмоктується

Румунський «подарунок» розсмоктується

Майже через тиждень після того, як минулого четверга румунські заводи забруднили річку Тиса важкими металами, екологи рапортують про зниження рівня забруднення більш як удвічі. Нагадаємо, аварійний викид важких металів в одну з приток річки Тиса стався 16 квітня на одній із неробочих шахт поблизу румунського містечка Бая Борша.

Півшари

Півшари

Схоже, цьогорічні абітурієнти мають зубрити підручники вдвічі старанніше, ніж досі, адже саме вдвічі скоротилася кількість бюджетних місць у ВНЗ. Згідно з розпорядженням, що з’явилося на сайті Кабінету Міністрів України, Міністерству економіки, Міністерству освіти та науки, іншим центральним органам виконавчої влади доручено забезпечити зменшення на 50 відсотків державного замовлення на молодших спеціалістів за спеціальностями «економіка підприємства», «фінанси і кредит», «бухгалтерський облік», «правознавство» та бакалаврів за напрямами «економіка підприємства», «фінанси і кредит», «облік і аудит», «право», а також докторів з усіх спеціальностей. Однак «відполовинять» держзамовлення лише тим ВНЗ, для яких зазначені спеціальності є непрофільними.

Заарештували до смерті

Заарештували до смерті

Минулої суботи в Умані поховали 35–річного Олега Пархоменка. На похорон зійшлося трохи не півміста. Люди, які йшли за труною молодого чоловіка, котрому б ще жити і жити, виховуючи 14–річну доньку та 8–річного сина, обурювалися тим, що сталося.

«Темна» пригода у Світлому

«Темна» пригода у Світлому

Спершу про загибель дитини журналістам повідомив один із лідерів місцевого відділення Незалежної профспілки гірників України. За його словами, співробітник Державтоінспекції, будучи напідпитку, мчав вулицею і збив трирічну дитину. Причому згадувалися й моторошні подробиці інциденту: автомобіль двічі — переднім та заднім колесами — переїхав жертву, а водій у формі даішника був п’яний як чіп. Останню деталь, мовляв, готові підтвердити свідки, які бачили, в якому стані інспектор вилазив із салону.

Обережно, «депи» на дорогах

Обережно, «депи» на дорогах

Напередодні Великодня у Харкові депутат обласної ради Юрій Житеньов, який у рамках своїх повноважень зобов’язаний опікуватися духовним і культурним рівнем мешканців регіону, обстріляв Volkswagen співробітників місцевої Державтоінспекції. Чим саме патрульні не догодили члену фракції Партії регіонів — наразі з’ясовують правоохоронці. Поки що ж відомо тільки те, що чергу гумових куль депутат випустив із травматичної зброї у бік даішної іномарки, не виходячи з власної автівки. Кулі пошкодили вікна і двері «казенної» машини.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Антифа» вам за патріотизм

«Антифа» вам за патріотизм

У Страсну п’ятницю в Одесі, на розі Олек­сандрівського проспекту і вулиці Троїцької, загинув від ножових поранень унаслідок зброй­ного нападу групи проросійських бойовиків активіст патріотичної громадської організації «Січ», студент відділення журналістики Одеського Національного університету імені Мечникова Максим Чайка. Його друга Андрія Дзебана з ножовим пораненням шпиталізовано до міської інфекційної лікарні. Поки родичі й студенти готуються до похорону 21–річного Максима, міліція веде пошуки осіб, підозрюваних у навмисному вбивстві ідейного опонента — представників місцевої україножерської організації, що іменують себе «Антифа». Втім декого із затриманих слідчий Приморського РВВС Одеси вже допитав у рамках порушеної кримінальної справи за фактом убивства Максима Чайки, розповіла кореспонденту «УМ» керівник відділу громадських зв’язків одеської міліції Тетяна Хмельницька. Однак в інтересах слідства прізвище підозрюваного у вбивстві і обставини скоєння злочину поки що не розголошуються.

Всі статті рубрики