«Супертяжі» — легковикам

17.04.2009

Інтригою боксерського турніру, що відбудеться 22 квітня у спорт­ком­плексі «Локомотив», ста­ла несподівана заміна суперника Сергія Федченка. Замість іспанця Ектора Морейра, заявленого раніше, на ринг проти інтеркон­тинентального чемпіона за версією IBF вийде аргентинець Дієго Хесус Понсе.

Як розповів Віталій Кличко на прес–конференції у Харкові, заміна сталася через травму іспанського атлета, отриману під час підготовки до бою з титулованим харків’янином. Цей прикрий інцидент вніс серйозні корективи у тренування українського легковаговика. «Сергій відпрацював сто раундів бойової практики, — ділився секретами Кличко–старший. — Він уже вивчив манеру ведення бою аргентинця. Ми знаємо, що це технічний боксер, і підготовка Сергія триває, виходячи з цієї інформації».

Майбутній суперник харків’янина провів серед професіоналів на один поєдинок більше, ніж Сергій. Але, на відміну від Федченка, котрий не має жодної поразки, Понсе виграв лише 16 боїв із 22. Через жорстку манеру гри Хесус Понсе отримав прізвисько Хижак. Серед мінусів аргентинця фахівці називають те, що досі він не провів жодного бою за межами рідної країни.

Під час свята боксу в Харкові 22 квітня відбудеться загалом сім поєдинків. Окрім Федченка, тут битиметься ще один вихованець місцевої школи боксу Валентин Головко. Віталій Кличко назвав його менш досвідченим, але «яскравим, перспективним і непереможеним бійцем». Із семи проведених боїв Валентин п’ять завершив нокаутом і жодного разу не програв.

Розмір призового фонду турніру організатори не назвали, додавши однак, що зроблять усе можливе, аби сума складалася з шести нулів. Квитки на змагання легковаговиків продаються за досить демократичною ціною — від 30 до 200 гривень. Півтисячі «перепусток» розповсюдили серед учнів спортивних шкіл та інтернатів Харкова.