НОВИНИ ПЛЮС

07.04.2009

МВФ повертається

Місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну в середині цього тижня. У департаменті зовнішніх зв’язків МВС агенції УНІАН повідомили, що Фонд отримав переконливі запевнення від Президента та Прем’єр–міністра щодо налаштованості забезпечити 13–17 квітня ухвалення законів, спрямованих на зміцнення фінансового стану Пенсійного фонду та «Нафтогазу». Також Фонд очікує прийняття узгоджених з МВФ та Світовим банком законопроектів, що мають сприяти запровадженню стратегії реструктуризації банківського сектора.

Луценко «пресує» Балогу за літаки

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинувачує главу секретаріату Президента Віктора Балогу в незаконному використанні іноземних транспортних засобів. На прес–конференції в суботу Луценко нагадав, що ще півроку тому МВС направило до прокуратури матеріали про зловживання Балоги при використанні літаків Державної компанії «Україна». «Після цього Балога почав переміщуватися приватними літаками. Наскільки мені стало відомо, це пересування здійснювалося на літаках, які не пройшли розмитнення на території України», — каже Луценко. Міністр відзначив, що в п’ятницю близько 20–ї години ужгородські митники затримали літак з американським пілотом, який здійснював переліт за маршрутом Прага–Київ–Ужгород, для перевірки митного законодавства. За інформацією джерел у правоохоронних органах, літак нібито було викликано на замовлення Балоги. Луценко сказав, що МВС «заблокувало ймовірний контрабандний транспорт».

«ЄЦ» понизив «губернатора»

Президія та політрада партії «Єдиний центр» ухвалила рішення звільнити з посади заступника голови партії Віктора Бондаря, «губернатора» Дніпропетровської області. Також заслухають питання щодо подальшого перебування Бондаря у лавах «ЄЦ». Перший заступник голови «ЄЦ» Віктор Тополов пояснив у коментарі газеті «Коммєрсант–Україна», що Бондар викликав невдоволення партійців після інтерв’ю журналу «Профіль». «Він там говорить, що проект «Єдиний центр», як і проект «Наша Україна», не вдався, що його потрібно закривати і відкривати щось нове. Без узгодження з президією він не мав права на такі заяви», — каже Тополов.

«Вперед, Україно!» перейменували

З’їзд партії «Вперед, Україно!» ухвалив рішення про перейменування — тепер ця сила називатиметься «Народна самооборона». Як пояснив делегатам форуму голова руху «Народна самооборона» Юрій Луценко, з приводу зміни назви було чимало дискусій, «оскільки «Самооборона» — агресивна назва, а «Вперед, Україно!» — класно виглядає». Луценко запропонував назву «Вперед, Україно!» зберегти як гасло і прописати в статуті.

Партію очолює нардеп Олег Новіков. Сам Луценко на прес–конференції заявив: «Я не є і не буду головою партії. Я сьогодні тут у якості гостя».

Скасовано закон про Фонд держмайна

Верховна Рада скасувала прийнятий нею ж 4 лютого Закон «Про Фонд державного майна України». Як повідомив УНІАН, цей закон вважають відхиленим, оскільки депутати вчора не змогли подолати вето Президента, а також не підтримали внесені главою держави пропозиції до цього документа.

СБУ скорочує своїх генералів

Служба безпеки України продовжує скорочувати кількість генеральських посад у Центральному управлінні відомства. Передбачається, що із 79 посад генералів СБУ, які були до початку реформування, залишиться 36. Про це вчора на брифінгу заявила речник СБУ Марина Остапенко. Таке скорочення, за її словами, дасть можливість «переформувати розподіл коштів на зарплатню, зокрема, перенаправити їх оперативним співробітникам».