Не депутати, зрозуміють!

Не депутати, зрозуміють!

Учора вранці студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка мали непересічну «лекцію з кон­ституційного права», яку їм прочитав не хто інший як гарант Конституції, Президент Віктор Ющенко. Ви­сту­паючи перед аудиторією вочевидь освіченою та критичною, глава держави окреслив основні напрями змін, які він запропонував до Основного закону.

Півострів «антикризових» віслюків

Півострів «антикризових» віслюків

Незвичайний музей розташований на території ферми «Диво–віслюк», де сьогодні проживає 56 осликів. Засновники Музею віслюка і просто затяті любителі впертих тварин представили відвідувачам понад 100 експонатів, пов’язаних з улюбленцями: від возів та хомутів до символічних фігурок. Відвідувачів музею «посвячують» в історію віслюка, розповідають про важливу роль цих тварин у різні часи. Наприклад, під час Кримської війни ослами возили ядра, маленькі гармати. Мужні тварини навіть брали участь у партизанському русі під час Другої світової війни!

Зустрічний рух

Зустрічний рух

Ідею «взаємності» подав ще в серпні минулого року Президент Віктор Ющенко, коли своїм указом доручив «вивчити питання отримання віз громадянами України» та «внести пропозиції щодо забезпечення взаємності». Ще тоді почалися розмови, що така взаємність може бути зі знаком «мінус» і означати скасування наданого у 2005–му році права для громадян ЄС відвідувати Україну без оформлення віз. Наприкінці березня 2009 року ця ідея ожила на вустах Віктора Балоги, керівника секретаріату Президента.

Аукціон як сімейна сварка

Аукціон як сімейна сварка

Напередодні 1 квітня вирішили пожартувати учасники земельного аукціону, який відбувся у Чернівцях. На ньому пропонували для продажу 11 земельних ділянок, але покупці були лише на дві. На один наділ, площа якого три сотки, було аж п’ять покупців, у тому числі й подружня пара. Саме вони і змагались між собою за омріяну землю. Решта учасників, дійшовши до 170 тисяч, відмовились від подальшої участі, а невгамовна пара ніяк не могла поступитись один одному. Розуміючи, що справа заходить уже занадто далеко, ліцитатор все одно не міг припинити торги, бо порушень не було.

Вождь із діркою

Вождь із діркою

Причому в аналогічний спосіб: і там, і тут внаслідок спрацювання вибухового пристрою пошкоджено сідничні частини пам’ятників вождю світового пролетаріату (розмір дірки, що утворилася у рубежанського Леніна, — 300 на 400 мм). Однак якщо у Санкт–Петербурзі ніхто не сперечається з приводу часу і дати акту, то в контексті рубіжанського інциденту виникли певні розбіжності між правоохоронними органами і партійними товаришами.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Новина від ангела

Новина від ангела

Благовіщення — одне із 12 основних церковних свят, третє за значенням після Великодня і Різдва. Відзначається за дев’ять місяців до Різдва. Це радісне тихе свято з року в рік нагадує віруючим про добру новину, принесену ангелом–вісником понад дві тисячі років тому: Бог із людьми, Він не забуває про них і дарує їм свого наймилішого Сина. Саме відтоді почалася нова ера люд­ства. Скромна Марія, на противагу лукавій Єві, відповіла на дивне повідомлення ангела: «Я слугиня Господня, нехай буде мені по твойому слові». І встановила точку відліку іншої історії — виходу назустріч Воскресінню.

Операція «ліквідація»

Операція «ліквідація»

Співробітники сектору НЦБ Інтерпол управління Міністерства внутрішніх справ України в Чернівецькій області та управління карного розшуку 2 квітня біля одного з торгових центрів Чернівців лідера сталого злочинного угруповання з міжнародними зв’язками, яке тривалий час діяло на території Італії та Албанії. Чоловік саме виходив із супермаркета з продуктами і прямував до авто. У цей момент його і «взяли» без зайвого галасу і проблем.

Рідкісна птаха...

Рідкісна птаха...

У суботу ввечері, як тільки стемніло, на затоці за Венеціанським мостиком французи відкривали щорічний культурний фестиваль виставою «Дивацтва на воді» театру «ІлотопІ». Дніпро на годину перетворився на європейську сцену, з євроосвітленням, єврозвуком, євродекораціями, акторами і карнавалом.

Всі статті рубрики