Зелений — то весна

Зелений — то весна

Як би не чіплялися до березня морозні ночі і дошкульні холодні вітри — весна прийшла. І в Києві — хоч і не зовсім законно — бабусі уже з місяць продають черемшу, листя якої з часом із маленьких трубочок уже трансформувалося у повноцінний розмір. І обабіч доріг уже рясно зеленіє молода кропива. Якщо ви ще не використовували найсвіжішу цьогорічну зелень для приготування страв, назбирайте її самі у вихідні біля дачі чи купіть за п’ять гривень культурно вирощений у теплицях шпинат — і швидше на кухню.

Їстівні «братики–й–сестрички»

Їстівні «братики–й–сестрички»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нещодавно знайома просто заворожила: «У магазині делікатесів бачила живі їстівні квіти. Запаковані у лоточках під поліетиленовою плівкою. Просто білі, а ще фіолетові. Як «братики–і–сестрички». На цьому інформація вичерпувалася. А моя цікавість — розросталася. Тому я відправилася до першоджерела — у столичний магазин делікатесів.

Ядриця на столі

Ядриця на столі

Одна з чергових круп на кожній кухні — гречка. Її і в суп можна додати, і як гарнір подати, і дітям молочну кашу зварити. Недорого і корисно. До того ж продукт не заморський, до нього кожен українець звик із діда–прадіда, серед яких немало було гречкосіїв. А таку пристосованість організмів у часи суцільних алергій лікарі–дієтологи відзначають як великий позитив.

Всі статті рубрики