«Братній» арешт на Дружби народів

«Братній» арешт на Дружби народів

На електронну адресу однієї з луганських обласних газет надійшло цікаве звернення від «Редакції газети «Вєстнік Мєловщіни». Якщо абстрагуватися від зазвичай притаманних для такого роду публіцистики емоцій та політичних оцінок, колеги повідомляли про наступне: троє озброєних співробітників Чертковського райвідділу УМВС у Ростовській області (Російська Федерація) 24 березня в центрі УКРАЇНСЬКОГО селища Мілового арештували громадянина України Ігоря Кравцова.

Травматичне «зцілення»

Травматичне «зцілення»

Дивні речі останнім часом почали коїтися в помешканні донецького професора кафедри «Реабілітація» Інституту «Здоров’я» Олександра Селезньова. Складається враження, що докучати господарю, який сповідує не зовсім традиційні методи зцілення, вирішив сам барабашка. Бо чим ще пояснити те, що професор почав знаходити в себе вдома невідомі речі, про призначення яких міг тільки здогадуватися?

Смерть без прощання

Смерть без прощання

У ніч на 30 березня в Одесі знайшли повішеним віце–консула Генерального консульства Російської Федерації Ігоря Цвєткова. Як повідомили в центрі громадських зв’язків Одеського міськуправління міліції, говорити про причини смерті 44–річного дипломата зарано, однак спеціалісти схиляються до думки, що йдеться про суїцид. Нібито російський дипломат сам наклав на себе руки у квартирі, в якій мешкав разом із дружиною і 13–річною дочкою.

Пакету не вийшло...

Пакету не вийшло...

Учора Верховна Рада ухвалила частину так званого «антикризового пакету–2»: підвищили ставки акцизу на алкогольні та тютюнові вироби. Натомість Прем’єр так і не дочекалася підтримки інших своїх ініціатив, які залишилися «підвішеними» у повітрі. За її словами, «голосування з трьох [законопроектів] було цинічно зірвано», незважаючи на врахування урядом усіх поправок Президента. «Команда народних депутатів, яка підпорядковується Президенту і голові його секретаріату Віктору Балозі, не проголосувала, діючи, очевидно, за принципом: чим гірше — тим краще, хоча попередньо всі позиції були домовлені, — сказала вона і додала: — Отримати кредит від МВФ тепер, мабуть, не вдасться».
«УМ» проаналізувала, як урядові ініціативи — вже підтримані й наразі відкладені — можуть уплинути на економіку держави.

Відкат від вердикту

Відкат від вердикту

Сьогодні уряд Румунії відмовився визнати рішення Гаазького міжнародного суду щодо лінії розподілу чорноморського континентального шельфу, багатого покладами нафти та газу. Відповідного листа за наслідками ранкового засідання румунського уряду було відправлено до МЗС України спеціальним дипломатичним поїздом.

Злидні з дипломатами

Злидні з дипломатами

Зовнішньополітичне відомство створило робочу групу, яка складе список посад у представництвах України за кордоном і навіть самих посольств, що підуть під скорочення. Дипломати змушені це визнати, хоч і намагаються втримати гарну міну при поганому фінансуванні. «Йдеться, швидше, не про скорочення посольств, а про їх оптимізацію», — сказав на брифінгу речник МЗС Василь Кирилич. Проте завданням робочої групи є саме «скорочення посад в установах, а також збільшення кількості посольств за сумісництвом». Останнє означає, що посольства «укрупнять»: зроблять одне на кілька країн, як це зараз є, в основному, в Африці.

Всі статті рубрики