Збиті «вершки»

12.03.2009
Збиті «вершки»

Капітан «Ліверпуля» Стівен Джеррард забиває «Реалу» за спірного пенальті. (Фото Рейтер.)

Після поразки «Реала» в домашньому матчі 1/8 фіналу наставник мадридців Хуанде Рамос наголошував, що це тільки перша частина їх протистояння із «Ліверпулем». Мовляв, «королівський» клуб зовсім не той суперник, який опустить руки після мінімального програшу. Однак фахівець помилився: на полі стадіону «Енфілд роуд» позавчора був помітним лише один клуб — місцевий. Уже з перших хвилин «мерсісайдці» — підопічні іспанського тренера Рафаеля Бенітеса — захопили ініціативу та притиснули гостей до їхніх воріт.

У «Ліверпуля» своєю технікою виділявся знову–таки іспанський нападник Фернандо Торрес, який і відкрив рахунок. Ще через десять хвилин бельгійський суддя Де Блекере вигадав відверто «ліве» пенальті у ворота Ікера Касільяса. Після цього «червоні» легко дотиснули суперника, навіть випустивши під завісу гри нападників–резервістів, — 4:0, а могло б бути ще більше. Але й цей рахунок — найбільша поразка «Реалу» в Лізі чемпіонів. «Вершкові» ж лише тричі пробили по воротах «Ліверпуля» за весь матч.

«Ми сьогодні відкрилися, й господарі вдало скористалися такими діями. Але в мене є сумніви стосовно правильності двох перших м’ячів, які нам забивали, — ці голи відбулися з порушеннями», — махав кулаками після бою Хуанде Рамос.

Не менш цікавою видалася зустріч у Мюнхені, де «Баварія» продовжила збиткуватися над лісабонським «Спортингом». Після гостьових 5:0 тренер чемпіонів Німеччини Юрген Клінсманн випустив на поле частину резервістів, але й вони не залишили від оборони португальців каменя на камені. 12 м’ячів, пропущених командою за два поєдинки одного раунду Ліги чемпіонів, — такого ще не було. Після цього ловиш себе на крамольній думці: добре, що «Шахтар» таки вилетів до Кубка УЄФА...

Більш рівну гру побачили глядачі в Турині, де «Ювентус» намагався відіграти у «Челсі» гандикап в один м’яч. Господарі володіли ініціативою і навіть двічі вели в рахунку, однак гості знаходили сили відновлювати паритет. Лондонці взагалі могли повернутися додому з перемогою, але ще в першому таймі іспанський суддя Мальєнко не помітив взяття воріт після штрафного у виконанні Дідьє Дрогба.

У ще одній зустрічі вівторка «Панатинаїкос» несподівано поступився на домашньому стадіоні «Спірос Луїс» іспанському «Вільяреалу». У цій парі саме греки були фаворитами, адже після першої гри мали за спиною комфортну гостьову нічию. Наполегливішими ж виявились «жовті субмарини», які й вирвали перемогу в другому таймі.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (повторні матчі). Результати вівторка:

«Ліверпуль» (Англія) — «Реал» (Іспанія) — 4:0 (Торрес, 16; Джеррард, 28 (пен.), 47; Доссена, 88; перша гра — 1:0)

«Ювентус» (Італія) — «Челсі» (Англія) — 2:2 (Яквінта, 19; Дель П’єро, 74 (пен.) — Есьєн, 45+1; Дрогба, 83; вилучення: К’єлліні, 70 («Ю»); 0:1)

«Панатинаїкос» (Греція) — «Вільяреал» (Іспанія) — 1:2 (Манціос, 55 — Ібагаса, 49; Х. Льоренте, 70; 1:1)

«Баварія» (Німеччина) — «Спортинг» (Португалія) — 7:1 (Подольськи, 7, 34; Полга, 39 (у свої ворота); Швайнштайгер, 43; ван Боммель, 74; Клозе, 82 (пен.); Мюллер, 90 — Моутіньйо, 42; 5:0).