Де у вас у кишенях газ?

Де у вас у кишенях газ?

Газове протистояння між Службою безпеки та урядом, пов’язане із розмитненням газу «Росукренерго» на користь «Нафтогазу України», набуло нових несподіваних форм. Після того як у вівторок СБУ порушила кримінальну справу за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці, вітчизняна митниця завдала «удару у відповідь». Того ж дня першого заступника голови СБУ Валерія Хорошковського, який повертався в Україну зі Швейцарії, обшукали на митниці в аеропорту «Бориспіль». Ситуація доволі пікантна, якщо врахувати, що з грудня 2007 року до лютого 2009 року саме пан Хорошковський очолював Державну митну службу України.

Зіс іде в райсуд

Зіс іде в райсуд

Колегія суддів Апеляційного суду Донецької області відправила на додатковий розгляд іншим складом суддів справу Міхаеля Зіса — ізраїльського хірурга, якого звинувачували в незаконній трансплантації людських органів. У серпні минулого року Ворошиловський райсуд Донецька виніс виправдальний вирок, не побачивши в діях лікаря–іноземця складу злочину. Однак на волю хірурга не відпустили: керівництво слідчого ізолятора, де Зіс перебуває з осені 2007 року, послалося на чинну постанову суду про екстрадицію підслідного до Молдови. Ця країна, а також Ізраїль, мають претензії до донецького «ув’язненого».

Премія з таємницями

Премія з таємницями

За нового голови Шевченківського комітету Миколи Жулинського помолодів не тільки Шевченко на медалі, де він тепер із бантом, а й склад комітету. Здавалося, що цього року, може, вперше за 47–річну історію Шевченківської премії до вибору лауреатів не мало б бути жодних претензій. Однак після третього засідання, на якому таємним голосуванням вирішуються долі номінованих робіт, з комітету хотів вийти поет Тарас Федюк. Тоді він подумав, що грюкнути дверима найлегше, і якщо не вдасться нічого змінити, то бодай усім розкаже, що відбувається на таємних засіданнях Шевченківського комітету.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Отримуй, лікарю, гранату!

Отримуй, лікарю, гранату!

Як вдалося з’ясувати «УМ» на місці події, близько 11–ї ранку дев’ятеро співробітників санепідемстанції разом із начальником служби, зібралися в кабінеті головного лікаря для проведення робочої наради. Згодом двоє з них залишили приміщення, а вже об 11.45 у будівлі пролунав вибух. За словами одного зі співробітників транспортної міліції, який був присутній на місці інциденту, невідомий чоловік кинув у вікно гранату РГД–5. Значних жертв удалося уникнути лише завдяки швидкій реакції одного з лікарів, який не розгубився і, підхопивши гранату, намагався викинути її назад у вікно. Але граната застрягла між вікном і ґратами, де й вибухнула. У результаті цього постраждало семеро осіб, які отримали травми різного ступеня тяжкості, але загрози їхньому життю немає. В однієї з постраждалих пошкоджене око.

Право на безмір

Право на безмір

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найгучнішою справою, в якій фігурують відомі особи, може стати детальне розслідування рейдерської атаки на ринок «Озерка» в Дніпропетровську та загадкова смерть прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби. Рейдерський напад на «Озерку» пов’язують з інтересами групи «Приват», де свого часу був працевлаштований Андрій Портнов. Як виявилося, розслідуванням цієї справи активно займався Володимир Шуба, який у жовтні 2008 року загинув за нез’ясованих обставин.

Всі статті рубрики