Вище голови

Вище голови

Після виснажливого минулого року з його Олімпійськими іграми більшість основного складу збірної України пропускає нинішній зимовий сезон. Здавалося б, особливих досягнень від наших атлетів очікувати не доводиться, проте нова генерація довела, що на неї також можна розраховувати. І якщо ветеранів команди прийнято вважати продуктами радянської системи підготовки, то на європейському форумі в Італії нагороди завоювали вже ті, кого можна назвати дітьми нашої незалежної «королеви спорту».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бої в багні

Бої в багні

«Стадіонна» епопея в українському футболі отримала продовження: після скандалу з проведенням домашньої зустрічі «Арсенала» на полі тренувальної бази зі штучним покриттям сумнівну естафету перейняв «Львів». «УМ» уже згадувала про небажання «городян» платити завелику суму за оренду львівського стадіону «Україна» та пропозицію проводити свої домашні поєдинки в Добромилі. Саме там, на невеличкій «Княжа–Арені», галичани грали в попередньому сезоні у першій лізі.
Проти такої ініціативи заздалегідь виступив суперник «Львова» по звітному туру — «Металіст». Слобожанців не влаштувала й 100–кілометрова віддаленість арени від Львова, де їм довелося б мешкати, і невідповідність споруди вимогам ПЛ, зокрема, відсутність підігріву поля. Проте ліга дозволила зіграти суперникам у райцентрі. Але краще б цього не робила, бо зустріч перетворилася на посміховисько.

«Веселіші, брате, часи настали!»

«Веселіші, брате, часи настали!»

«Якби бабуся носила вуса, то була б дідусем», — так можуть відповісти українці на зітхання британців із приводу поразки їхньої чоловічої збірної в І Єв­ро–Африканській зоні Кубка Девіса. На Туманному Альбіоні залишається тільки згадувати, як колись Тім Хенман і Грег Руседськи тричі били «синьо–жовтих», та скаржитися на загадковий вірус, що вразив шотландця Енді Мюррея — четверту ракетку планети. Без Мюррея британська команда не спромоглася вчинити нашим хлопцям гідного опору — не допомогли ані власні вболівальники в шотландському Глазго, ані обране хардове покриття. Утім капітан збірної України Орест Терещук налаштовував своїх підопічних на перемогу, навіть якби за господарів грав Мюррей.

Свої й чужі

Свої й чужі

У нелегкі часи економічної кризи спорт залишається одним із явищ, що приносить людям позитивні емоції. Минулих вихідних столичний Палац спорту відкрив свої двері вже для VIII міжнародного турніру на призи олімпійської чемпіонки–1980 Стелли Захарової. Вхід для всіх охочих був вільним; особливо приємно, що на змаганнях побувало чимало дітлахів — можливо, для когось із них спорт стане справою всього життя.

Всі статті рубрики