Від «Криворіжсталі» — немовлятам

Від «Криворіжсталі» — немовлятам

Від продажу колишньої «Криворіжсталі» Кривому Рогу, здавалося б, дісталося зовсім нічого — лишень один відсоток вирученої суми. Проте, як виявилося, це гроші зовсім не малі, якщо ними вміло розпорядитися. Президент України Віктор Ющенко вчора у цьо­му мав можливість пересвідчитися наочно. Більше того, взяв участь в урочистій церемонії відкриття міського пологового будинку № 2. Донедавна це було всього–на–всього відділення міської клінічної лікарні № 6.

Час схилити голову

Час схилити голову

Монумент відкрили з нагоди річниці з дня смерті Тараса Чупринки в селі Білогорща піді Львовом — навпроти будинку, де стався останній бій генерала–хорунжого з енкаведистами. На церемонію з’їхалося майже пять сотень осіб — колишні ветерани УПА, родичі героя та представники патріотичних організацій і влади. Передував відкриттю десятикілометровий біговий марафон львівських пластунів — із центру міста до самої Білогорщі. Вони й доставили лампадку, котру освятив син головнокомандувача.

«80% — вашої вини»

«80% — вашої вини»

Справа про катастрофу українського буксира «Нафтогаз–67» наближається до суду. Згідно з висновками українських експертів, 80% провини в цьому інциденті лежить на китайській стороні. Нагадаємо, 22 березня минулого року «Нафтогаз–67» у протоці біля Гонконга в густому тумані зіткнувся з більшим у кілька разів китайським балкером «Яохай». Причому українське судно затонуло, врятувалися шестеро моряків, а решта 15 — загинули; а тим часом китайське судно, не зупиняючись, пройшло і пришвартувалося в порту Гонконга. Обвинувачення у справі висунуто трьом сторонам: диспетчерській службі, яка мала розвести кораблі в затоці, капітанові китайського суховантажу і капітану українського буксира. «Що стосується судових позовів і подальшої долі нашого капітана — це питання стоїть на контролі. Практично щомісяця відбуваються робочі зустрічі в Міністерстві транспорту та зв’язку», — заявив у Сімферополі голова правління ДАТ «Чорноморнафтогаз» Анатолій Присяжнюк.

«Парле ву франсе», Україно?

«Парле ву франсе», Україно?

Організовують його Посольство Франції в Україні, Французький культурний центр спільно з посольствами Бельгії, Канади, Румунії та Швейцарії вдруге поспіль. Почесну місію «хрещеного батька» Франкофонії в Україні цьогоріч організатори передали головному тренеру ФК «Арсенал», футболісту Олександру Заварову, який довший час працював у Франції (минулого року ним був музикант Олег Скрипка. — Авт.). «Найголовніше, щоб дві країни спілкувалися не тільки на високому рівні, а й розуміли одне одного із півслова й прості люди, — закликав Заваров. — Бажано зрозуміти одне одного і полюбити, полюбити Францію».

«Гвардія праці» без тепла

«Гвардія праці» без тепла

Від середи місто Зоринськ Перевальського району залишилося без газу, а отже, й без тепла. Як спеціально ці дві біди зійшлися саме в тому шахтарському містечку, яке «уславилося» своїми комунальними проблемами в середині «нульових». Тоді, коли в місті не було не тільки газу, а й питної води. Газ провели сюди лише пару років тому, і от...

Не відрізниш, де іноземець

Не відрізниш, де іноземець

Добротна українська мова, почута з вуст щирого африканця чи добре засмаглого індійця, в обласному центрі Прикарпаття стає звичним явищем. На відміну від затятих адептів «общєпонятного», котрі оселилися тут у повоєнні роки і за понад півстоліття не спромоглися заговорити мовою корінних жителів, іноземні студенти, передусім в Івано–Франківському національному медичному університеті, залюбки вивчають українську.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Взялися за голову

Взялися за голову

Фінансова криза коригує не тільки курс долара чи євро, а й курс... вдячності, якою тутешні столоначальники оцінюють свою здатність вирішити те чи інше питання. Не так давно «УМ» повідомляла про затримання правоохоронцями у службовому кабінеті заступника начальника Головуправління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Донецькій області Юрія Козленка, який саме отримував від відвідувача «вдячність» у розмірі 150 тисяч гривень. І ось свіжий факт із робочих буднів тутешніх керівників: під час отримання 40 тисяч євро співробітники Управління з боротьби з економічною злочинністю Донецької області «взяли» голову Ленінської районної ради Донецька Олексія Старостюка.

Всі статті рубрики