Регіони в боргах

19.02.2009

Заступник голови секретаріату Президента Роман Безсмертний повідомив, що в лютому по регіонах зростає заборгованість із зарплат держпрацівникам. Про це йшлося вчора на брифінгу, що відбувся на Банковій за участі голів державних адміністрацій Одеської та Волинської областей — Миколи Сердюка та Миколи Романюка.

За словами пана Безсмертного, економічна ситуація в регіонах продовжує стабільно погіршуватися, навіть не зважаючи на постійні запевнення Прем’єр–міністра України Юлії Тимошенко про те, що «все в порядку». Через це в регіонах частішають акції протесту саме через борги із зарплати. За словами Романа Безсмертного, лідерами із заборгованості є АР Крим, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Дніпропетровська та Луганська області.

Покращення ситуації найближчим часом очікувати не варто, адже, як зауважив заступник глави СП, «на сьогодні вже очевидно, що не всім областям у лютому вдасться наповнити місцеві бюджети». Це підтвердили присутні голови Волинської та Одеської державних адміністрацій. «Необхідно переглядати державний бюджет, — говорить Микола Сердюк, — адже цього року ми не отримали жодної копійки з держбюджету. Це призвело до того, що ми змушені були взяти чималі кредити». Як розповів глава Одещини, для проведення весняно–польових робіт його регіон був змушений узяти 350 млн. грн. кредитів строком на один рік. При тому, що за 2008 рік область має боргові зобов’язання перед банками на суму 642 млн. грн., які були витрачені також на сільськогосподарські роботи.