Іспанська партія

12.02.2009
Іспанська партія

Видовищних моментів у зустрічі «Азовмаш» — «Памеса» було чимало, а розв’язка настала на останній секунді другого овертайму. (Фото з сайту pamesabasket.com.)

Для одного з двох наших представників у єврокубках цей тур мав надважливе значення. Після двох поразок на старті «Азовмаш» не мав права програвати вдома іспанській «Памесі» — в разі третього фіаско підопічні Рімаса Гірскіса мали б зосереджуватись на чемпіонаті України. А результат викликав пересторогу: суперник, володар Кубка УЛЄБ 2003 року, вважається головним претендентом на перемогу в групі, хоча зараз у національному чемпіонаті посідає лише сьоме місце.

Попри те, що українська команда вийшла на матч лише з сімома боєздатними гравцями (найбільшою втратою став Ель–Амін), у стартовому періоді «Азовмаш» вів перед. У нападі виділявся Сергій Ліщук, який вдало діяв під кошиком і вправно кидав здалеку. Щоправда, звично нахапав фолів і не дограв матч до кінця через перебір персональних зауважень.

Надалі гості з Валенсії вирівняли ситуацію і вирвалися вперед. Особливо старався американський захисник «Памеси» Шемонд Уїльямс, який має досвід ігор у НБА. Та азовці наздогнали опонентів і перетворили завершення матчу на справжній трилер. За рахунку 69:69 обидві команди мали кілька нагод вирвати перемогу, але в останню хвилину основного часу баскетболістів підводила точність. У першому овертаймі кращого суперники також не виявили — за 30 секунд до сирени кидок з–під кільця маріупольця Діжона Томпсона висвітив на табло чотири сімки. У другій додатковій п’ятихвилинці «Азовмаш» спершу відстав, однак закинув два триочкові поспіль і одного разу відзначився з лінії штрафних.

Коли за три секунди до завершення другого овертайму на табло горіло чотири вісімки, наставник іспанців узяв тайм–аут. Після нього й настала розв’язка — на нашу користь. Олександр Скутельник пасом знайшов Томпсона, той прорвався правим краєм та відчайдушним дальнім кидком із відхиленням приніс господарям перемогу. Це був єдиний влучний «трюльник» американця за весь матч.

 

ТАБЛО

Єврокубок. Другий груповий етап. 3–й тур. Група К. «Азовмаш» (Україна) — «Памеса» (Іспанія) — 91:88 2ОТ (19:17, 16:21, 17:18, 17:13, 8:8, 14:11; Томпсон (20+7 підбирань+6 перехоплень), Ліщук (16+8 підбир.), Скутельник (13+7 підбир.+6 передач) — Уїльямс (24+5 перед.)), «Хемофарм» (Сербія) — «Црвена звезда» (Сербія) — 88:73.

Турнірне становище: «Хемофарм», «Памеса» — 5, «Црвена звезда», «Азовмаш» — 4.

* * *

НБА. «Атланта» — «Вашингтон» — 111:90 (Печеров «В» — 5.21, 4 очки, 1 фол).