Кіно і «95 квартал»

29.01.2009
Кіно і «95 квартал»

Герой Володимира Зеленського за хвилину до гри з волейболістками.

«Я ніякий вже для вас не авторитет. У вас тепер інші кумири, — каже у романтичній комедії «Кохання у великому місті» Філіп Кіркоров. — Я святий Валентин. Тільки святого у мені ні хріна не залишилося. Я хочу вам допомогти або нашкодити. Віднині ви не зможете займатися коханням. Займатися можна спортом, займатися можна зароблянням грошей, але не коханням. Бо у спорті може бути травма, з роботи можуть звільнити, а від любові нікуди не дінешся. Щоб заслужити жінку, потрібно її полюбити. Ось так, кролики».

Сценарій романтичної комедії «Кохання у великому місті», режисером якої є Марюс Вайсберг, написали дотепні парубки із «Студії «Квартал 95». Троє моторних хлопців — фліртуючий гід Артем (Олексій Чадов), Ігор, стоматолог із гумором (Володимир Зеленський) і фінський весельчак Олі (Вілле Хаапасало) натикаються на проблемку четвертого ступеня. У них є волейбольний майданчик, є ціла команда гарячих дівчат, але побавитися у «волейбол» хлопці не можуть через закляття незрозумілого святого Валентина з бару. Після кількох спроб помиритися зі своїми «маленькими акторами», відвідин жіночого і чоловічого стриптизів, маршрутів по барах і саунах, хлопці розуміють, що іншого виходу нема — хочеш сексу, заслужи його з коханою жінкою. Інакше ти — гірше імпотента.

До кінця комедії герой Зеленського навчиться кататися на ковзанах, щоб завоювати Настю (Світлану Ходченкову), в Артема (Олекся Чадова) почнеться залицяльний період до своєї дружини Каті (Віри Брежнєвої), а герой Віллі Хаапасало збагне, що кращої спокусниці, ніж його приватний фітнес–тренер Аліса (Анастасія Задорожна) годі шукати.

Продюсер Георгій Малков із компанії «Леополіс» каже, що фільм робили люди приблизно одного покоління — від 30 до 40. «Це те покоління, яке пам’ятає, що таке хороша радянська комедія, але вже розуміє, що таке якісне голлівудське кіно. Ми зробили симбіоз — наші жарти та історію зіграли у Нью–Йорку, як подразнення до серіалу «Секс у великому місті». Це комерційне кіно, і треба, щоб його перша частина була найгучнішою. Там навіть є сцена, коли хлопці зранку бігають. Першого дня вони всі троє озираються на дівчат , другого — тільки один, а третього по вулиці йде четверо дівчат, копія героїнь серіалу, але за ними вже ніхто і оком не повів», — пояснив «УМ» продюсер.

Продовження заплановано у ще двох комедіях — авантюрній, яку покажуть наступного березня, і сімейній, розрахованій на Новий 2011–й рік. Вийде трилогія, написана «Студією «Квартал 95», з тим же режисером і акторами.

На прес–конференції екс–«віагра» Віра Брежнєва зізналася, що з нетерпінням чекає наступних зйомок: «Уже у цій комедії я мала б побити Майка Тайсона, який погодився зіграти одного з вуличних хуліганів. Але він не приїхав із Лос–Анджелеса у Нью–Йорк через проблеми із законом. Цей епізод перенесли у наступний фільм».

На запитання, чи не забагато у весняно–котячий період назв фільмів із словом «любов», сценарист і актор Володимир Зеленський сказав, що їхнє амбіційне ставлення до цього слова підтверджене якістю, бо фільм справді про любов. «Я не хочу, щоб фільм викликав агресію чи змушував задуматися. Це має бути тепле, хороше кіно, на якому відпочивають і отримують задоволення. А після перегляду дівчата хотіли, щоб їхні діти були схожі на хлопців, з якими вони прийдуть у кінотеатр».

На прем’єрний показ уривків із комедії до Києва прилетів Філіп Кіркоров. «Бачите, я вже два тижні не можу відійти від образу, зачіска та сама, тільки в’язаної шапки бракує, —жартує Філя. — На роль я сам напросився. Мені дуже подобається фільм «Гітлер, капут!» Марюса Вайсберга, тож я попросив продюсера зіграти когось у його наступній стрічці. Коли прийшов на кастинг і розказав про своє бачення святого Валентина, на майданчику від жаху всі за голову взялися. Але я не міг віддати цю роль Дімі Білану, тому, скориставшись службовими зв’язками, домовився із Зеленським, щоб сценарій трішки переробили під мене, і я на все погоджуся».