Полум’я свободи

Полум’я свободи

У Каневі на Тарасовій горі сьогодні особливо людно. Окрім мешканців міста, сюди прибудуть гості з Києва, Черкас та з Івано–Франківської області — рідної землі нескореного українця Олекси Гірника. З квітами та кетягами калини люди прийдуть на відкриття пам’ятного знака герою, котрий у ніч із 20 на 21 січня 1978 року спалив себе, протестуючи проти тоталітарного режиму.

Куди зникає свято? У компост!

Куди зникає свято? У компост!

Закінчилися новорічні свята, і біля смітників виросли справжні «братські могили» лісових красунь. Однак вихід є, вирішили у Чернівцях, зокрема у тресті Зеленого господарства і протизсувних робіт, — ялинки можуть ще раз прислужитися людям. Як повідомив «УМ» начальник тресту Анатолій Самойленко, з дощок, на які пустять головну чернівецьку ялинку, вийде близько десяти чудових лавок. Прислужаться людству і менш значні «колеги» головної ялинки міста. Житлові господарства отримали спеціальну вказівку складати святкові деревця на спеціальні майданчики, а не вивозити з усім іншим сміттям. Ці ялинки підуть на гумус та добрива, які трест Зеленого господарства використає на своїх розсадниках. «Ми вже кілька років утилізуємо ялинки, що встановлюють на площах та у парках Чернівців, проте цього року підприємство придбало гілко–дробильну машину, яка дозволяє переробити на вторинну сировину всі ялинки, які після свят на смітники викинуть чернівчани», — каже пан Самойленко.

Дефіцит материнства

Дефіцит материнства

Ще не забулись трагічні події, які стались у Житомирській області відразу після Нового року. Тоді в селі Олевського району у вогні загинули діти, коли їхня 26–річна мати продовжувала святкувати, покинувши їх удома. І ось знову схожа історія в тому ж таки Олевську. Троє дітей — однорічний хлопчик і дві його сестри, семи та чотирьох років, — ледь не замерзли в рідному домі, залишені матір’ю напризволяще.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Незагазовані», бо амністовані

«Незагазовані», бо амністовані

Нагадаємо, на лаві підсудних опинилися голова правління ВАТ «Дніпрогаз» Ігор Іванков, його заступник Сергій Бачурін та головний інженер Максим Сорокін. Оскільки потерпілих унаслідок вибуху, що стався 13 жовтня 2008 року в будинку №127 по вулиці Мандриківській, нараховувалося близько 400, справу слухали в залі засідань Жовтневої районної ради Дніпропетровська.

Новосілля після вибуху

Новосілля після вибуху

На Водохреща у Львові урочисто освятили 24 помешкання у відновлених будинках по вулиці Костюшка, 14 та Січових Стрільців, 10 і 12. Нагадаємо, вибух газу стався у лютому минулого року. Весь цей час мешканці «кантувалися» хто у родичів, хто у виділених міською владою помешканнях. Повертатися ж у свої домівки постраждалі почали 16 січня.

До «бацькової» лампочки

До «бацькової» лампочки

Учора вперше за весь час свого президентства Віктор Ющенко офіційно зустрівся зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком. Для цієї зустрічі, на якій наполягала білоруська сторона, Лукашенко, якого називають «останнім диктатором Європи», на один день прибув до Чернігова. Невелике обласне місто заледве знайшло, де зустріти гостя, що не кажіть, а все–таки президентського рівня. Дякувати Богові, знайшовся «двозірковий» готель, колишній обкомівський.
Зустріч була і справді плідною — президенти обговорили перспективи економічної співпраці, і за підсумками цих переговорів були підписані чотири важливі міжурядові документи. Один із них відкриває шлях для продажу Україною Білорусі трьох мільярдів кВт/год. електроенергії.

Всі статті рубрики