Дивний дим...

Дивний дим...

Минулої суботи, близько п’ятої вечора, оперативна група у складі правоохоронців та рятувальників прибула за викликом до триповерхового житлового будинку по вулиці Гординського, 11, в Івано–Франківську, де виявила чотирьох мешканців без ознак життя.

Молоток «Іуди»

Молоток «Іуди»

У селищі Жихар під Харковом правоохоронці виявили тіло Миколи Пономаренка, якого підозрюють у викраденні з Одеського музею східного та західного мистецтва картини Караваджо «Взяття Христа під варту, чи Поцілунок Іуди». Цей злочин харків’янину приписують тому, що і відоме полотно, і він сам безслідно зникли в один день — 31 липня. До того ж за цікавим збігом обставин: палкий шанувальник живопису справді міг перебувати в Одесі, де теж має квартиру, в якій зберігається частина його власної колекції.

Mail.ru українізовується

Mail.ru українізовується

Українське представництво компанії Mail.Ru розпочне свою роботу вже наступного тижня, а очолить його Євген Клименко, який до цього співпрацював із багатьма українськими інтернет–проектами, у тому числі з «Українською правдою», «ТаблоID», Proua, OBOZ.ua та інтернет–представництвом Президента України. У функції новоствореного дочірнього підприємства входитиме збір реклами, спрямованої на користувачів з України, і технічне обслуговування серверів, які будуть перенесені на територію України.

Вибухи на нашу голову?

Вибухи на нашу голову?

Енергетичні компанії України залишають без «світла» військові частини. Причина — неплатоспроможність армії, наслідки — арсенальні склади залишаються без охорони і без забезпечення систем пожежогасіння. У Міністерстві оброни України через відключення не беруться гарантувати безпеку мешканцям населених пунктів, розташованих поруч з армійськими базами. А очільник Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра висловлює побоювання з приводу можливих вибухів боєприпасів на військових складах — існує загроза повторення інциденту в місті Лозова на території 61–го арсеналу Південного оперативного командування Су­хопут­них військ ЗС.

«Прихворілий» тест

«Прихворілий» тест

Засідання Одеського окружного адміністративного суду, що мав продовжити 5 грудня розгляд «справи про зовнішнє тестування» за позовом 11–класника місцевої школи №48 Олега Нічки до Міністерства освіти і науки, перенесено на 11 грудня. Офіційна причина — несподівано захворіла суддя, що головує на процесі. Представник Міносвіти Олександр Славський висловив подив, що «приблизно о 12–й годині суддя покинула будівлю суду — просто сіла за кермо і виїхала. А вже через дві години нам повідомили: суддя захворіла».

Долар «заговорить» українською

Долар «заговорить» українською

Голова ради Нацбанку Петро Порошенко повідомив дуже приємну новину: виявляється, фінансовий регулятор найближчим часом ухвалить рішення про запровадження механізму, що дозволяє виплачувати відсотки за валютними кредитами в національній валюті. «Нацбанк спільно з комерційними банками повинен негайно розробити і запропонувати механізм сплати відсотків валютних кредитів у гривні, — сказав Петро Порошенко. — Ви не повинні бігати обмінними пунктами і шукати, де вам купити валюту. Найближчим часом ця пропозиція буде розглянута і прийнята в Нацбанку».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Баранчик для Аллаха

Баранчик для Аллаха

Одне з найшанованіших мусульманських свят, свято жертвоприношення, відзначається через 70 днів (за мусульманським місячним календарем) після завершення священного місяця Рамадан. Цей день мусульмани обов’язково починають із повного обмивання, вдягають святковий одяг і йдуть молитися у мечеть.

Всі статті рубрики