Штани або хрестик

Штани або хрестик

Тих, хто на додаток до українського громадянства нишком «намалював» собі нове, незабаром можуть автоматично позбавити гордого звання «Громадянин України». Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендував підтримати законопроект про внесення відповідних змін до Закону «Про громадянство України», передає УНІАН. Ініціатори таких змін, депутати–«литвинівці» Олег Зарубінський та Микола Рудченко, пропонують запровадити ще одну підставу для скасування рішення про оформлення громадянства України та розширити поняття «добровільне набуття громадянства».

З нас толерантність, з вас — порядність

З нас толерантність, з вас — порядність

Адаптація українців до нової поведінки на автошляхах відбулася, тож співробітники Державтоінспекції принаймні до Нового року не будуть застосовувати аж надто жорстких санкцій за недотримання окремих вимог поведінки на дорозі, які вступили у дію 17 листопада цього року. Про це вчора під час прес–конференції заявив керівник Міністерства внутрішніх справ Юрій Луценко. «Після введення нових підвищених штрафів за порушення ПДР спостерігається різке зменшення порушень на дорогах», — констатував Юрій Віталійович.

Багато галасу з тихого поховання

Багато галасу з тихого поховання

У невеличкому містечку Комарне, де проживає щонайбільше чотири тисячі мешканців, вирішили перепоховати загиблих радянських вояків. Рештки планували перенести з центрального парку міста на місцевий цвинтар, адже «братська могила» перебувала у вкрай занедбаному стані. Надгробки вже давно понищили невідомі вандали, постамент невідомому солдату розвалювався. Зрештою, «Центральний парк» — це, радше, гучна назва чималого скверу, куди свого часу з цвинтаря були перенесені тіла радянських солдатів та енкаведистів. На початку 90–х пам’ятник зазнав регулярних нападів хуліганів, а через нелюбов галичан до комуністичних спецслужб місцева влада не поспішала його відновлювати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Два роки потерпимо...

Два роки потерпимо...

Учора головний економіст Між­народного валютного фонду Олів’є Бланшар спрогнозував: світова фінансова криза триватиме до 2010 року. Після цього має пройти щонайменше рік, аби ситуація нормалізувалася. Схожої думки дійшли керівники 21 країни, які зібралися на Форумі азійсько–тихоокеанської економічної співпраці (АТЕС) у столиці Перу. Такі економічно розвинені держави, як США, Канада, Японія, Австралія, Росія підписали спільне ком’юніке: кризові явища триватимуть ще 18 місяців. Цікаво, що деякі з президентів–учасників саміту — зокрема керівники Мексики, Канади — одразу ж після оприлюднення документа висловили сумнів у такому «бліцкригу»: мовляв, проблеми набагато глибші, і півтора року для їх подолання — це не термін.

Вбиті холодом

Вбиті холодом

Ще й зими не було, й мороз досі не перевищував на території області трьох–чотирьох градусів, а вже двоє мешканців регіону загинули від переохолодження. Як повідомив «УМ» спеціаліст центру пропаганди управління МНС у Тернопільській області Юрій Нюнькин, у селі Кудинівці Зборівського району односельці знайшли замерзле тіло 53–річного чоловіка. Таке ж нещастя того ж дня сталося з 56–річним мешканцем села Коржова Монастириського району. В обох випадках причиною смерті медики визнали загальне переохолодження. Як виявилося, чоловіки випили зайвого і не зуміли дійти додому. За статистикою управління МНС, із початку року від переохолодження в області загинуло 10 чоловік.

«Зоряні» стусани

«Зоряні» стусани

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Інцидент стався 22 листопада під стінами столичної студії «Київнаукфільм», де нині тривають зйомки новорічного мюзиклу «Червона Шапочка» для одного з українських телеканалів. На роль бабусі «Шапки» автори залучили Філіпа Кіркорова. На знімальному майданчику працювали журналісти, серед яких був і фотокореспондент газети «БЛІК» Дмитро Купріян. Саме він наразився на неприємності. Філіп навідріз відмовився позувати перед об’єктивами фотокамер, аргументувавши це власною забобонністю та небажанням з’являтися на газетних шпальтах, перш ніж фільм вийде на екрани.

Всі статті рубрики