ХРОНІКА

20.11.2008

Футбол

У Гельсінкі відбулося жеребкування фінального турніру чемпіонату Європи 2009 року серед жінок. Збірна України потрапила до групи А разом із командами Фінляндії, Данії й Голландії. Змагання триватимуть із 23 серпня по 10 вересня у Фінляндії.

Хокей

НХЛ. «Піттсбург» — «Міннесота» — 1:2 (бул.; Федотенко «П» — 15:33, 1 кидок, «0»).

Баскетбол

Кубок України. 1/4 фіналу (перші матчі). «Миколаїв» — «Хімік» — 77:72, «Донецьк» — «Київ» — 63:75.

Споруди

Вартість реконструкції столичного НСК «Олімпійський», закладена в техніко–економічному обґрунтуванні робіт, оцінюється вже в 2,184 млрд. грн. Про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку й будівництва Анатолій Беркута. Він також сказав, що ця сума може бути не остаточною. Нагадаємо, що півроку тому Міністерство в справах молоді, сім’ї та спорту оцінило реконструкцію в 1,5 млрд. грн.

* * *

Директор львівського департаменту Євро–2012 Олег Засадний заявив, що місто обрало генеральним підрядником виконання робіт зі зведення нового стадіону ВАТ «Проектно–будівельне підприємство «Азовінтекс» (власники — Сергій і Олександр Тарути). Арена на перетині вулиць Стрийської й Кільцевої має бути споруджена до кінця 2010 року, а її вартість складе 609 млн. грн. Остаточно ще не вирішено питання з проектом. Очікується, що за основу візьмуть креслення австрійської фірми «Альпіна», з якою так і не уклали договір на будівництво стадіону, але їй за це треба заплатити кілька мільйонів євро.