Проти Чорного Роджера

Проти Чорного Роджера

Європейський Союз розпочне в грудні цього року першу військову місію на водах у районі Африканського Рогу. Кораблі за підтримки авіації почнуть боротьбу з піратством біля узбережжя Сомалі, повідомила Франція, яка головує в ЄС. Відповідне рішення затвердили на засіданні в Брюсселі міністри оборони країн–членів ЄС. Політичної згоди на його прийняття було досягнуто на неформальному засіданні у французькому місті Довіль першого жовтня.

«Хатинка» дядечка Барака

«Хатинка» дядечка Барака

Позавчора Барак Обама з дружиною відвідав на запрошення діючого президента Джорджа Буша Білий дім, який невдовзі стане їхньою офіційною резиденцією та домівкою. Про зміст розмов двох лідерів не повідомляють, але, імовірно, вони не уникли обговорення головних тем: фінансової кризи, ключових моментів внутрішньої і зовнішньої політики США та питань передачі влади. Поки політики спілкувалися в Овальному кабінеті, перша леді Лора Буш провела для Мішель Обами екскурсію жилими апартаментами Білого дому.

Вільний лях

Вільний лях

Вчора Польща відзначала 90–ту річницю відновлення незалежності. Власне, 11 листопада 1918 року Німеччина підписала угоду про припинення бойових дій, і таким чином закінчилася Перша світова війна. Того ж дня Регентська Рада передала маршалу Юзефу Пілсудському командування над збройними силами країни, а він 16 листопада оголосив про створення незалежної Польської держави. Свято Незалежності було встановлене польським Сеймом 1937 року. Тоді ж було вирішено, що воно буде відзначатися саме 11 листопада. Йдеться про відновлення незалежності, яку Польща втратила 1795 року внаслідок останнього з трьох поділів (країна була поділена між Пруссією, Австро–Угорщиною та Росією).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики