На війні як на війні

На війні як на війні

Більш ніж обережно, навіть не офіційною заявою прес–служби, а у формі «персональної репліки» її керівника Віктора Кикотя міська влада Полтави відреагувала на показаний 6 листопада російським державним каналом «РТР» документальний фільм відомого своїми симпатіями до «кращих імперських традицій» журналіста Олексія Денисова «Полтавська баталія: 300 років потому». Речник мерії вважає цей фільм «тенденційним» та «неправдивим», таким що робить спробу зашкодити «нормальним взаємовідносинам міської влади з російською стороною у процесі підготовки до гідного відзначення 300–річчя Полтавської битви» та «створити в очах російських телеглядачів негативний імідж Полтави».

Восьмеро по три

Восьмеро по три

«УМ» писала, що після недільної акції на Хрещатику — коли кілька сотень городян пікетували мерію з вимогою повернути старі ціни за проїзд — одинадцятеро з них провели наступну ніч у міліції. А ще восьмеро отримали по три доби адмінарешту. «Діло зшили» таке: спротив працівникам міліції (на місце події прибув «Беркут»), брутальна лайка тощо.

Живі й здорові

Живі й здорові

Із понеділка відновилися переговори між компанією–власником судна «Фаїна» та піратами, які його захопили. Як повідомляють судновласники, у вихідні пірати переговорів не ведуть. Зараз з їхнього боку переговори веде «адекватний чоловік із хорошим знанням англійської, явно освічений». Американські військові, які тримають навколо «Фаїни» кілька бойових кораблів, вимагали від піратів показати, що з екіпажем захопленого судна все гаразд, тож 20 моряків вивели на верхню палубу і дозволили сфотографувати. Моряки справді виглядають здоровими, а українські дипломати запевняють, що в них є вода і їжа.

Кишки «барахлять»

Кишки «барахлять»

Не минуло і двох місяців, як у Чернівцях знову з’явились повідомлення про кишкові захворювання у дітей із дитячих садочків. Минулого разу працівники санепідемстанції, звинувативши кілька підприємств у недобросовісному постачанні дитячого харчування, так і не встановили причину захворювання. Позавчора заступник головного Державного санітарного лікаря міста Валерій Востриков поінформував, що 8 листопада надійшли п’ятнадцять термінових повідомлень про гостру кишкову інфекцію у дітей віком двох–шести років із дитсадка №9, № 53 та № 52. Чотири дитини госпіталізовано.

Красиві та хитрі

Красиві та хитрі

Днями оргкомітет національного конкурсу краси «Міс Україна–Всесвіт–2009» обрав найкрасивіших дівчат для участі в кастингу, який відбудеться в Києві 23 листопада. Нагадаємо: відбір дівчат для наступного конкурсу тут оголосили ще влітку, після того, як «Міс Україна–Всесвіт 2008», харків’янка Елеонора Масалаб представила країну на конкурсі «Міс Всесвіт–2008» у В’єтнамі. Там дівчина не здобула корони, але отримала неофіційні титули «Міс фігура» і «Міс довгі ноги». За інформацією прес–служби конкурсу, в орг­комітет надійшло понад 10 тисяч заявок на участь у конкурсі «Міс Україна–Всесвіт–2009». Із них було відібрано 150 претенденток, яким тепер належить взяти участь у кастингу.

Вгору не полетиш

Вгору не полетиш

«Вона справді народилась у сорочці», — кажуть рятувальники. В обідній час Тетяна, яка проживає на другому поверсі ужгородської багатоповерхівки, з невідомих причин піднялась на дах і... полетіла донизу. Чи жінка необачно зірвалась, милуючись краєвидами, чи вирішила вкоротити собі віку, з’ясовують правоохоронці.

Сховала ти дитину, «Дездемоно»?

Сховала ти дитину, «Дездемоно»?

У Петровському районі Донецька заарештовано 39–річного тутешнього жителя, якого звинувачують у вбивстві свого малолітнього сина. Нещасна дитина померла від побоїв, завданих батьком. Причому «під роздачу» двомісячне немовля потрапило, перебуваючи на руках у матері, яку чоловік напідпитку звинуватив у невірності й узявся «виховувати».

Депутатам — тюрми

Депутатам — тюрми

Учора на Володимирській, 33 із півсотні молодих людей пікетували будівлю Служби безпеки. Вони не мали жодної партійної чи громадської символіки, хіба що один прапор на всіх — синьо–жовтий. «Ми не належимо до жодної політичної сили і представляємо стихійний молодіжний рух проти корупції урядовців та парламентаріїв, — пояснив «УМ» організатор акції Володимир Печерський. — Ми просто закликали прийти сюди своїх знайомих, вони ще когось привели, так і зібралися».

Україна на екранах світу

Україна на екранах світу

На основних телеканалах США та Західної Європи незабаром з’являться рекламні ролики про Україну, повідомив глава прес–служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич. «Україна повинна піклуватися про свій міжнародний імідж, не покладаючись тільки на повідомлення закордонних ЗМІ», — сказав речник МЗС. За його словами, на американській CNN буде транслюватися ролик про Голодомор, аби розповісти світовій громадськості про причини й винуватців Голодомору в Україні. А на телеканалі «Євроньюз» показуватимуть 30–секундні ролики про Україну рекламного характеру.

Всі статті рубрики