Його життя — земля

Його життя — земля

Постала скульптура на території Полтавської аграрної академії, яку свого часу (тоді вона звалася Сільськогосподарським інститутом. — Авт.) закінчив Герой Соціалістичної Праці, Герой України й засновник приватного підприємства «Агроекологія» Семен Свиридонович Антонець.

Зіркові та почесні

Зіркові та почесні

Звання «Почесного громадянина міста Чернівці» присвоєно Народному артисту України Іво Бобулу, письменниці, лауреату Національної премії ім. Т. Шевченка Марії Матіос та голові міської організації ветеранів Павлу Бажеріну.

Хіба ревуть воли, як ясла повні?

Хіба ревуть воли, як ясла повні?

Фактично всі нещасні тварини — чотири воли рідкісної породи, завезені з Румунії, шість чистокровних верхових коней і середньоазіатська вівчарка — у закинутому господарстві колишнього радгоспу «Комінтерн», що в селищі Залізничне поблизу Бахчисарая, були приречені на повільну голодну смерть.

Пийте, мікроби вбито наповал

Пийте, мікроби вбито наповал

На прикарпатському від­тинку західноукраїнсько­го фронту ліквідації наслідків липневої стихії — приємна новина. Як повідомили «УМ» в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Івано–Франківської облдержадміністрації, фахівці санепідемслужби щойно прозвітували про знезараження 16 961 криниці, тобто всіх, підтоплених на Прикар­патті паводковими водами.

«Україна»: тест «здали»

«Україна»: тест  «здали»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Нинішня кампанія всеохоплюючого тестування стала очевидним проривом української системи освіти...» — так про зовнішнє незалежне оцінювання, яке вперше проводилося цього року в нашій державі, висловився міністр освіти і науки України Іван Вакарчук. І тут Іван Олександрович був цілком щирий і правий, якби не додав: «Відбувся стратегічний прогрес, особливо в реалізації конституційного права кожного громадянина мати рівний доступ до вищої освіти».

Всі статті рубрики