Хрестіться звідси!

Хрестіться звідси!

Заключний рок–концерт у Києві під загрозою зриву. Лідер українського рок–гурту «Брати Карамазови», член оргкомітету святкування річниці Олег Карамазов пояснив, що секретаріат Президента просить перенести дійство на іншу дату у зв’язку із заходами за участі Вселенського Патріарха та інших високих гостей, що в цей же день проходитимуть на Софійській площі. «Справді, концерт хочуть відмінити», — підтвердив учора на прес–конференції продюсер святкування Юрій Молчанов.

«Броня» під ковпаком

«Броня» під ковпаком

Літо у Севастополі — суцільна смуга свят і присвят, де головні дійові особи — ті самі хлопці у тільниках. Судіть самі: минулого місяця тут ледве не тиждень із салютами і парадами відзначали 225–річчя міста і Чорноморського флоту. Далі, на початку липня, мідь військового оркестру гриміла вже з нагоди професійного свята українських ВМС, а наступної неділі, 27 липня, у росіян знову випадає нагода погуляти — святкуватимуть день ВМФ Росії.

Змініть платівку!

Змініть платівку!

Якщо донедавна Нацрада вимагала, аби окремі російські телеканали, які мовлять на території України, змінили інформаційну політику, і погрожувала санкціями, то тепер контролюючий медійників орган звернувся до МЗС України з попередженням про відключення «нечемних» російських телеканалів. Як пише Нацрада у офіційному зверненні до МЗС, перш за все це стосується тих російських мовників, які зробили тему українсько–російських відносин «своїм основним жанром».

Два монументи на одній вершині

Два монументи на одній вершині

У понеділок монумент героям, які пожертвували життям за незалежність України, відкрив голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші за участю депутата парламенту Угорщини Андраша Тота, дипломатів та громадськості. Як стверджують старожили, саме на цьому перевалі у 1939 році були розстріляні захисники Карпатської України.

Білан виспівав клопіт для Москви

Білан виспівав клопіт для Москви

Перспективою наступного року приймати в себе конкурс «Єв­робачення» пітерці тішилися недовго. Амплуа господарів такого серйозного заходу мешканці міста на Неві примірили наприкінці травня. Вже позавчора стало відомо: на засіданні уряду Росії прем’єр–міністр Володимир Путін заявив, що конкурс прийматиме Москва.

Дороге задоволення і дешеве майно

Дороге задоволення і дешеве майно

«Жодного скорочення призову цієї осені не буде і не буде доти, доки суспільство і Верховна Рада не зрозуміють: контрактна армія — це дороге задоволення», — заявив міністр оборони Юрій Єхануров. Повний перехід Збройних сил України на контрактну основу до 2010 року, як це передбачено відповідним Перспективним планом, може затягнутися й на довше. Основні проблеми — низькі зарплати і недостатнє соціальне забезпечення роблять Збройні сили — не найпривабливіше місце професійної діяльності. Тим часом за перше півріччя цього року до війська на контракт прийняли 3039 солдатів, підстаршин і старшин, що більше, ніж за цілий минулий рік. Та умови беруть своє: через низькі зар­плати, відсутність житла і невирішені питання з харчуванням за цей самий період звільнилися 1778 контрактників.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З піратського полону

З піратського полону

Вони були героями новин у кількох країнах, вони були героями епопеї зі звільнення заручників, яка тривала майже місяць, героями тижневої боротьби зі штормом. Капітан і шестеро моряків із судна «Леманн Тімбер» були героями і вчорашнього дня. Старим президентським літаком вони прилетіли в аеропорт «Бориспіль» разом з омбудсманом Ніною Карпачовою, яка зустрічала їх в оманському порту Салала.

Віра без запрошення

Віра без запрошення

«Терпіння і віра будуть винагороджені, і в Україні буде єдина Помісна церква», — так оптимістично закінчується оприлюднена днями заява Вселенської патріархії з нагоди київських урочистостей. Утім у документі немає жодного натяку: коли ж ця жадана подія станеться, хто з кількох гілок колись єдиної Київської церкви буде визнаний гідним назватися Помісною церквою, і якою буде доля решти уламків київського православ’я.

Всі статті рубрики