ХРОНІКА

22.07.2008

Теніс

Киянка Марія Коритцева дійшла до півфіналу турніру ІІІ категорії у Бад–Гаштайні (Австрія, ґрунт, призові — 145 тисяч доларів). У суботу українка провела дві зустрічі, оскільки кілька матчів були перенесені через дощ. Спочатку Коритцева переграла чешку Гладікову (6:3, 6:1), а потім поступилася її співвітчизниці Градецькій — 3:6, 2:6. Такий виступ дозволив Марії піднятися з 60–ї позиції світового рейтингу на 54–ту.

Баскетбол

Готуючись до кваліфікації Євро–2009, збірна України в контрольному матчі в Південному перемогла молодіжну команду з рахунком 81:61.

Бокс

Обов’язковий претендент на бій за титул чемпіона світу IBF у суперважкій вазі, росіянин Олександр Повєткін, минулої суботи в підмосковному Чехові технічним нокаутом у четвертому раунді переміг американця Тауруса Сайкса. Поєдинок став справжнім розчаруванням для шанувальників спорту, а заокеанські ЗМІ назвали його «ганьбою боксу». Сайкс чинив опір у першому раунді, а потім лише вішався на шию суперникові.

Тепер Повєткін має зустрітися з Володимиром Кличком, але українець не надто палає бажанням виходити на ринг проти «некасового» суперника.

* * *

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) вирішила провести бій за титул тимчасового чемпіона світу в надважкій категорії між росіянином Миколою Валуєвим і американцем Джоном Руїсом. Нагадаємо, чемпіон WBA узбек Руслан Чагаєв у цьому році не виходить на ринг через проблеми зі здоров’ям.

* * *

Після червневої перемоги в Києві над словенцем Денисом Шимчичем інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA у напівважкій вазі (до 79,4 кг), вінничанин В’ячеслав Узелков, піднявся в рейтингу цієї організації з 11–го місця на шосте.