Рекорди насуваються...

22.07.2008
Рекорди насуваються...

Кубинець Дайрон Роблес упритул наблизився до світового рекорду в бігу на 110 м із бар’єрами. (Фото Getty Images.)

Комерційні змагання елітних спортсменів нарешті зробили паузу. Після турніру в Парижі «Золота ліга» йде на перерву, пов’язану з Олімпійськими іграми. Четвертий же етап не вніс змін у скромний список претендентів на мільйон доларів призових — у ньому так само залишаються юна бігунка на 800 м Памела Джелімо й стрибунка у висоту Бланка Влашич.

Змагання на стадіоні «Стад де Франс» у передмісті Парижа Сен–Дені відбувалися вже вдесяте. 18–річна кенійка вкотре продемонструвала свої неймовірні природні здібності, подолавши 800–метрівку за 1 хв. 54,97 сек. Найближчу переслідувачку, словачку Люцію Клоцову, вона випередила на 3,54 секунди! Донеччанка Юлія Кревсун фінішу цього разу не дісталася взагалі.

Друга українка на турнірі в столиці Франції, Ірина Ліщинська, скромно пробігла 1500 м із десятим результатом — 4 хв. 8,05 сек. На фініші цієї дистанції Маріам Юсуф Джамал із Брунею випередила американку Шеннон Роубері (3.59,99 проти 4.00,33).

Змусила похвилюватися своїх прихильників хорватка Бланка Влашич. Лідерка в стрибках у висоту лише з третьої спроби подолала звичні для себе 2,01 м. На другому й тре­тьому місцях опинилися німкеня Аріан Фрідріх і бельгійка Тіа Еллебо — вони підкорили планку на висоті 1,97 м.

Так склалося, що всі четверо українців, що стартували в Парижі, представляли Донеччину. Двоє наших стрибунів із жердиною мали всі підстави претендувати на призові місця. Проте чемпіон України Денис Юрченко обмежився висотою 5,50 м, а Денис Мазурик стрибнув і того менше — 5,40 м. Переміг же австралієць Стівен Хукер із далеко не видатним результатом 5,70 м. Зауважимо, що Юрченко виграв національну першість із цифрами 5,83.

Компанію донеччан міг розбавити киянин Сергій Демидюк. Але, як розповів рекордсмен України в бігу на 110 м із бар’єрами кореспондентові «УМ», уже на стадіоні під час розминки він потягнув м’язи спини. Тому вирішив не ризикувати й знятися зі змагань, адже незабаром — головний старт чотириріччя, і було б недоречно отримати серйозну травму за кілька тижнів до початку Олімпіади.

Серед інших результатів у Сен–Дені варто відзначити 12,88 сек. в бар’єрному спринті кубинця Дайрона Роблеса. Цей час лише на 0,01 сек. поступається світовому рекорду Роблеса. Нагадаємо, що на попередньому етапі в Римі слідом за кубинцем фінішував наш Демидюк.

У забігу на 400 м блискавичну швидкість продемонстрував американець Джеремі Уорінер (43,86 — кращий результат сезону в світі).