СТОЛИЧНА АФІША

04.07.2008
ТЕАТР

П’ятниця, 4 липня

Театр ім. Лесі Українки

Рей Куні «№13 або Одруження Пігдена»

Ігор Бауершима [email protected] (Norway.Today), сцена «Під дахом», 20.00

Національна опера

Мікас Теодоракіс «Грек Зорба»

Театр «Колесо»

Микола Янчук «У Києві на Подолі, або Гдє ви сохнєтє бельйо?»

 

Субота, 5 липня

Театр «Колесо»

Френсіс Вебер «Випадок в отелі Дю Комерс»

Театр ім. Лесі Українки

Віктор Жеребцов «СолдАтики», Нова сцена, 18.00

Анатолій Крим «Заповіт цнотливого бабія»

«Олександр Вертинський. Бал Господній», сцена «Під дахом», 20.00

 

Неділя, 6 січня

Театр ім. Лесі Українки

Надія Птушкіна «Різдвяні мрії»

Лев Толстой «Шлюби здійснюються на небесах», сцена «Під дахом», 20.00

Національна опера

Гала–концерт. Закриття 140–го театрального сезону. Всі прими і прем’єри в одному концерті.

Театр «Колесо»

Френсіс Вебер «Випадок в отелі Дю Комерс»

 

Початок вистав, крім зазначених окремо, о 19.00

 

МУЗИКА

Літні музичні вечори

Національний академічний заслужений симфонічний оркестр України.

О. Прокоф’єв. Концерт для фортепіано з оркестром №1.

Диригент — Володимир Сіренко, соліст — Олександр Чугай.

6 липня, Маріїнський парк, 19.00

Міжнародний джазовий абонемент

Ларрі Уїлліс, Грегорі Портер і бігбенд Міжнародної джазової академії

9 липня, Національна музична академія України, 19.00

Квитки від 80 до 110 грн.

 

Камерний ансамбль «Київ»

У програмі: Моцарт, Шуберт, Шуман, П’яццоллі, Скорик

7 липня, Національний будинок органної і камерної музики, 19.30

 

ФЕСТИВАЛІ

Global Gathering 2008

На open air танцювальної музики приїдуть такі діджеї–монстри: Armin Van Buuren, Eric Prydz, Steve Angelo, Sender Kleinenberg, Eddie Halliwell, Etienne De Crecy...

12 липня, спорткомплекс «Чайка», 14.00

Квитки — 160 грн., VIP — 350 грн.

 

Всеукраїнський молодіжний мистецький фестиваль «П’ять озер»

Озеро №1 Поезія.

Олена Шпілевська (Квітка), Настя Велес, Настя Галка, Аркадій Тарасов, Сергій Онищенко, Мультик, Юлія Купіна (Хамця), Василиса—Дзвенислава НеТа, Зем Копій, Олена Буряковська (Бурьонка).

Гості: Павло Коробчук ,Богдан—Олег Горобчук, Олег Коцарєв, Дмитро Лазуткін, Любко Дереш

Ведучий: Михайло Ставропольський

Озеро №2 Музика.

Рокот Індри, Raskardas Orkestar, Бандурбенд, Деінде, Creamwave, Джон 3 Вольта, 4.А.Й.К.А., Lюk, Село & Люди.

Озеро №3 Театр.

Проект абстрактного ефемерного театру Оленки Kvitki Шпілевської «Дев’ять життів», Студентський театр «Гра», Харківський авторський театр «КотелОк»

Озеро №4 Експериментальне мистецтво.

Театр вогню «EastFire» , Театр Повітряних зміїв

Озеро №5 Студентська комуна.

До початку основних фестивальних днів створюється молодіжне утворення — Студентська комуна (з 29.06.2008р.). Суть: учасникам пропонується здійснити моделювання всіх державних процесів у суспільстві та в екстремальних умовах створити «утопію серед поля», тобто через отримання можливостей для розвитку особистості, усвідомлення відповідальності свого «Я» перед соціумом, прийняття рішень щодо ідентифікації своїх цінностей прийти до формування поняття патріотизму та громадянської свідомості для кожного.

3—6 липня, Харківська область, Золочівський район, біля с. Баранівка

 

Кіно

«Чистильник»(США)

Режисер Ренні Харлін, у ролях Семюель Л. Джексон, Єва Мендес, Ед Харріс.

Колишній коп Том створив собі прибутковий бізнес — він прибирає... місця злочину, тобто миючими засобами видаляє небажані плями і часто людські рештки з пристойних квартир і будинків. Але одного разу він прибрав не те — хтось убив свідка у справі корупції в поліцейському департаменті й викликав чистильника, щоб замести сліди. І доводиться Тому провести власне розслідування перед тим, як зізнатися, що він був на місці злочину.

 

«Хенкок»(США)

Режисер Пітер Берг, у ролях Уілл Сміт, Шарліз Терон, Джейсон Бейтеман, Дег Ферч, Валері Езлінн

Пародійна комедія про те, як важко вільній чорношкірій людині, яка хоче пити, бомжувати і одягатися абияк, «геройствувати на оклахомщині» (дуже вже сподобалася цитата). Хенкок врятував багатьох людей, він місцевий супергерой, але оскільки поводить себе асоціально, руйнує тротуари і будинки, псує приватну власність, громада стомилася від нього. «Люди тебе не люблять, Хенкок», — кажуть йому. «А я виглядаю так, наче мене це хвилює?» — парирує герой. Одного разу Хенкок врятував супер–піарника і він почав працювати над його іміджем...

 

ВИСТАВКИ

Галерея мистецтв ім. Олени Замостян запрошує відразу на дві виставки — «Художники української анімації» та «Скроєний образ»

«Художники української анімації»

Якщо спробувати знайти асоціацію з терміном «анімація», то найпопулярнішим, звісно, буде слово «дитинство». Оскільки логіка тут більш ніж очевидна: діти люблять мультики і найчастіше саме ці мальовані чи лялькові історії стають для них місточком в інші мистецькі жанри — живопис, літературу, музику... Утім самі художники–аніматори, присвячуючи улюбленій справі безсонні ночі та роки життя, завжди прагнули розширити рамки творчості. На виставці «Художники української анімації» експонуються живопис, графіка, малюнки на целулоїді, ляльки — у вільний від мультиків час вони також не сидять, склавши руки.

На стінах залу «ПідWALL» — роботи визнаних майстрів і початківців. Давид Черкаський (автор «Капітана Врунгеля»), Олександр Вікен (креатор Петра П’яточкіна, який слоненят рахував), Євген Сивоконь (режисер фільмів «Засипле сніг дороги», «Казки про білу крижинку»...) та інші метри жанру запросили колишніх дітей, які зростали на їхніх мультиках, у свій «дорослий» світ. Євген Сивоконь, наприклад, приніс на виставку роботу, що називається «Дуже брудна собака з блакитними очима». Матеріал — дерево та... уламок розбитої кришки від пательні. А також розкадровку фільму «Врятуй і збережи». При цьому пан Сивоконь щиро дивувався такій творчій позаанімаційній діяльності своїх колег, припускаючи, що ці роботи, мабуть, вони ховали вдома. Режисер Олег Педан, лауреат фестивалів «Молодість», «Золотий Витязь», делегував на виставку своїх знаменитих чоловічків, виготовлених із дерева, металу, годинникового механізму, дрібних монет... Усього в експозиції — понад сто робіт художників Романа Адамовича, Леоніда Балаклава, Олександра Гуньковського, Олени Касавіної, Едуарда Кирича, Наталії Кращіної, Анни Коцар, Наталії Марченкової, Сергія Мельниченка та інших.

Виставка триває до 15 липня.

«Скроєний образ»

Автори виставки «Скроєний образ» — п’ять молодих театральних художників Богдан Поліщук, Олена Рачковська, Ольга Юрасова, Антон Проненко, Юлія Заулична. Зібравши свої творчі доробки — графічні ескізи, художні фото, інсталяції, готові моделі — вони пропонують гостям галереї переконатися в тому, що насправді костюм — це не лише одяг, який захищає від вітру, сонця та дощу. Нещодавні випускники або й ще студенти мистецьких вузів політ своєї фантазії скерували на творчість Йонеско, Гьоте, Лесі Українки, та інших класиків світової драматургії, запропонувавши для їхніх героїв оригінальні і сміливі туалети. Для кожного з них ця виставка не є дебютною: Богдан Поліщук мав персональну виставку, Олена Рачковська презентувала свої роботи на кількох колективних, роботи Ольги Юрасової експонувалися в Третьяковській галереї у Москві та Севастопольському художньому музеї ім. Крошицького. А Юлія Заулична вже навіть встигла попрацювати на професійній сцені, «одягнувши» вистави «Право на любов» та «У палаючій пітьмі» в Молодому театрі.

Виставка «Скроєний образ» триває до 17 липня.

Людмила ОЛТАРЖЕВСЬКА

 

Галерея «Ательє Карась»

«Робочий стіл (Desktop)». Комп’ютерна графіка і дизайн.

Вадим Бондаренко, Сергій Кузнєцов, Роберт Саллер, Ігор Гусєв, Віктор Покиданець

Музей сучасного образотворчого мистецтва України

«Художники»

Автопортрети і портрети художників з колекції Музею

Живопис, графіка, скульптура

Галерея «Ірена»

Виставка двох художниць, що мають однакові імена та прізвища

Наталя Герасименко графіка

Наталя Герасименко живопис