Путін, notre amoure

Путін, notre amoure

Міжнародна неурядова організація «Світова громадська думка», яка є спільною ініціативою дослідницьких центрів з усього світу, а її діяльність координується Мерілендським університетом (США), провела масштабне опитування мешканців 20 країн з усіх континентів щодо їхнього ставлення до провідних світових лідерів та керівників власних країн. Учора на сайті www.WorldPublicOpinion.org вона оприлюднила результати опитування, яким було охоплено 19 тисяч 751 особу з 20 країн, в яких мешкає 60 відсотків мешканців планети. В нашій країні акцію проводив Київський міжнародний інститут соціології. В Європі опитування проводилося також у Франції, Великій Британії, Іспанії. Росія та Азербайджан при цьому були віднесені до Євразії.

Молоток, серп та свастика

Молоток, серп та свастика

Сейм Литви проголосував за заборону радянської та нацистської символіки. Московські ЗМІ учора били на сполох, адже відтепер, скидається на те, в Литві не буде дозволено виконувати гімн Російської Федерації. Відповідно до радикальної поправки до Закону про зібрання, забороняється «демонстрація прапорів, гербів, символів та мундирів нацистської Німеччини, Союзу Радянських Соціалістичних Республік та Литовської Радянської Соціалістичної Республіки». Публічне демонстрування свастики чи радянської червоної зірки буде каратися як «пропаганда окупаційних комуністичного і нацистського режимів».

Альянс в ім’я науки

Альянс в ім’я науки

Напередодні візиту представників Північноатлантичного альянсу в Україну Харківська облрада оголосила територію регіону вільною від НАТО. Це рішення одразу ж було опротестоване прокурором області Василем Синчуком та представниками місцевої влади. Своє «ні» могли б, напевно, висловити і співробітники двох відомих у світі НДІ, які вже кілька років поспіль співпрацюють з НАТО у рамках програми «Наука заради миру». Один з цих закладів — Харківський інститут монокристалів — представники Альянсу відвідали позавчора. Штучні сапфіри, вирощені харків’янами, допомогли їм стати учасниками двох міжнародних програм із виробництва надтонких броньованих склопакетів та надзвичайно чутливих рентгенівських установок. Перші будуть використовуватися при виготовленні бронежилетів нового покоління, другі — на митницях та в медичній галузі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики