Кохання через місток

Кохання через місток

Львівська молодь має роботу: юнаки і юнки розчищують у Стрийському парку замулений потічок. Колись він з озерцем був окрасою парку, а особливо тут любили посидіти молоді люди, приходили сюди у день шлюбу весільні пари. Та з часом гнилий запах застояної води відігнав навіть найвідданіших місту львів’ян. Тож тепер школярі взялися чистити водойму, не шкодуючи рук.

За гроші родини — кріси й мундири

За гроші родини — кріси й мундири

Минулої неділі у соборі Святого Юра у центрі Львова сотні львів’ян прощалися з прахом генерал–хорунжого УНР Романа Дашкевича. Останки генерала артилерії УНР привезли на батьківщину з австрійського містечка Куфштайн через 33 роки після смерті. «За життя батько не міг повернутися на батьківщину. Ми листувалися з ним останні 20 років його життя. Хоча листи були дуже скромні, адже проходили через цензорів, у кожному з них відчувалася любов до України, — згадує син генерала, нині відомий у Львові і поза межами краю історик Ярослав Дашкевич. — Я ріс із двома батьковими світлинами. На першій фотографії — тато на коні посеред Софіївської площі. Ця фотокартка була для мене символом єдності Східної та Західної України».

Зачитаємось?

Зачитаємось?

За даними Держкомтелерадіо, в Україні на 100 тисяч населення нині припадає одна книгарня. Світлом у кінці тунелю обіцяє стати урядове розпорядження, яке рекомендує місцевій владі збільшити кількість книгарень в усіх населених пунктах. Відтак має відновитися торговельна мережа з продажу книжок, яка за роки незалежності практично зазнала краху. Як повідомляє прес–служба віце–прем’єр–міністра Івана Васюника, планується, що на кожні 20 тисяч міського населення припадатиме щонайменше одна книгарня. У містечках, де проживає від п’яти до десяти тисяч людей, згідно із задумом Кабміну, має функціонувати один відділ книжкової торгівлі, а в селі, де кількість населення не перевищує п’яти тисяч, — один книжковий кіоск.

«Сліпота» на користь інтриги

«Сліпота» на користь інтриги

Учора в Будинку футболу під егідою новоствореної прем’єр–ліги та за активної участі президента ФФУ Григорія Суркіса відбулося жеребкування, яке визначило календар чемпіонату України сезону 2008/2009. Усупереч попереднім розмовам, глава Федерації привітав із підвищенням у класі як маріупольський «Іллічівець», так і ФК «Львів», чия інфраструктура не дотягує до вимог прем’єр–ліги (досі в першому дивізіоні команда Степана Юрчишина приймала суперників у прикордонному селищі Добромиль).

Смерть на ходу

Смерть на ходу

Учора о сьомій ранку пасажири харківської «підземки» стали свідками трагічної історії. 56–річний чоловік підійшов до кас станції «Радянська», аби придбати жетон, і впав на землю, мов підкошений. Співробітники метрополітену одразу викликали «швидку» і спробували надати бідоласі бодай якусь допомогу.

Страта канібала

Страта канібала

Учора на світанку в Японії було страчено 45–річного Цутому Міязакі. Він був засуджений до смертної кари за те, що наприкінці 80–х років убив чотирьох дівчаток, розчленував їх і з’їв. Японська поліція заарештувала Міязакі в липні 1989 року, коли він намагався сфотографувати голу дівчинку. Після затримання він зізнався у вбивстві трьох японських дівчаток віком від чотирьох до семи років. Бузувір розповів, як пив кров своїх жертв та спав з їхніми трупами. До арешту виродок розсилав повідомлення японським ЗМІ про ім’я кожної чергової жертви, а родині однієї з нещасних дівчаток надіслав залишки її тіла.

Сержант Петренко залишає пост

Сержант Петренко залишає пост

Відповідне доручення обом відомствам дав Президент Віктор Ющенко, підписавши Указ за № 556 «Про додаткові заходи щодо запобігання дорожньо–транспортним пригодам». Документ було оприлюднено на сайті глави держави невдовзі після того, як Верховна Рада не підтримала в другому читанні президентський законопроект, яким передбачалося вдосконалити регулювання відносин в сфері безпеки дорожнього руху.

Батьківщина, накручена на два колеса

Батьківщина, накручена на два колеса

Подорож для Володимира Супруненка розпочалась 17 травня. У вівторок його урочисто проводжали від Запорізької облдержадміністрації. А вже учора запорожець вирушив у велосипедну мандрівку. В планах — подолати маршрут довжиною більш як 1,3 тисячі кілометрів — від села Милове, що на сході, до міста Чоп, що на заході. Звідси й назва подорожі — «Українська широта».

Всі статті рубрики