«Пишіть у мирі!»

«Пишіть у мирі!»

Учора о пів на дев’яту ранку в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці (УПЦ КП) зібралися близько півсотні журналістів, аби помолитися за своїх колег, які загинули «на посту» та за здоров’я всіх, хто працює у ЗМІ. Таку традицію 6 червня на День журналіста започаткував у 2005 році єпископ Луцький і Волинський Михаїл, а ідею подали співробітники єпархіальної газети. «З того часу кожного року 6 червня ми запрошуємо луцьких журналістів, працівників преси, телебачення, радіо, інтернет–видань та членів їхніх родин, аби разом пом’янути загиблих та померлих колег, а також — помолитися за здоров’я живих», — розповідає «УМ» отець Віталій Собко, прес–секретар Волинської єпархії УПЦ КП. Таке відзначення Дня журналіста — традиція саме Волинської єпархії, адже команди з Києва проводити молебні в усіх храмах не було.

М’яч–убивця

М’яч–убивця

У місті — важкі дні. Люди сумують за двома учнями молодших класів, які у четвер ввечері втопилися у річці. Діти не купалися: близько 17–ї години вони разом з однокласниками гралися в м’яча на березі Тясмина. Як повідомила «УМ» старший інспектор Центру пропаганди обласної міліції Віта Кириченко, в якийсь момент м’яч полетів у воду. Діставати його з річки взялися двоє хлопців — 10–річний Олег та 9–річний Денис.

Аромат Амура для фонтана кохання

Аромат Амура для фонтана кохання

Гідротехнічна споруда — фонтан — зазвичай викидає зі свого «черева» просту воду. Кримчани підійшли до справи облаштування «водяного салюту» оргигінально. Замість звичайної води «Фонтан кохання» викидає назовні літри фірмового парфуму. З такої нагоди французький парфумер Крістоф Лакорен створив новий аромат під назвою «Кримська надія». Фонтан — фігура прекрасної, зрозуміло, оголеної русалки на морських хвилях. Щоправда, парфуми «не фонтанують» (у прямому значенні цього слова). З єдиного отвору струменить цівочка екстракту. За певну суму кожен бажаючий має можливість наповнити флакон і забрати з собою частину «надії».

Трамадол поза законом

Трамадол поза законом

— Про це повідомили на спільному брифінгу 6 червня міністри МОЗ Князевич і МВС Луценко. Відтепер обіг препарату суворо контролюватимуть. Причиною прийняття рішень урядом стало стрімке збільшення неконтрольованого виробництва, продажу і вживання препарату.

Подвійний удар

Подвійний удар

За три місяці 40–річний одинак Володимир Мельниченко зґвалтував чотирьох дівчат–підлітків. Ще двом потенційним жертвам удалося втекти. У центрі Чернігова він вистежував маленьких і худеньких дівчаток, завжди парами. Заморочував голову, годинами водив по темних провулках і прохідних дворах. Зрештою приводив до шкільного двору чи до подвір’я дитсадка й змушував займатися з ним оральним сексом. Дві останні жертви були зґвалтовані на сходинках шкільного підвалу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Гойя–2

Гойя–2

У двох виставкових залах Музею східного і західного мистецтв у четвер презентували виставку Франсіско Гойї. В експозицію ввійшли дві серії — «Капріччос» (східна зала) і «Лихоліття війни» (західна). Їх було придбано навесні 1941 року в радянського портретиста, професора і на короткий час ректора Художнього інституту Михайла Шаронова. У 1946 році, зважаючи на соціальну критику, було презентовано лише частину робіт із нагоди 100–річчя художника. Гравюри були заховані у фонді музею до наступної виставки у 1997 році. Тоді теж виставляли не всі гравюри. І лише в 2006 році, коли було відкрито зали східного мистецтва, почали планувати цілу виставку гравюр Гойї. «Ми не хотіли знову різати. Гойя за життя пронумерував гравюри. Це як сторінки роману. Роботи треба дивитися всі разом. Ми хотіли, щоб це було два окремі зали, щоб люди мали можливість зробити перерву між ознайомленням двох серій і подумати про побачене», — каже «УМ» упорядник виставки Олена Шостак. До цієї події музей готувався два роки. Олена Дмитрівна за той час написала невелику книгу про життя Гойї і тогочасну Іспанію. Її можна придбати у музеї.

Закипіли в шоколаді

Закипіли в шоколаді

Перед Театром Франка простелено червону доріжку, у фойє тихо грає оркестр, дами у вечірніх сукнях і чоловіки з метеликами походжають туди–сюди. Всі в очікуванні церемонії нагородження всеукраїнського конкурсу «Коронація слова». Пізно ввечері 5 червня кияни могли побачити, як по Хрещатику йшли короновані чарівники пера, тримаючи в одній руці важкі статуетки золотої руки з пером, а в іншій — букети червоних троянд.

Всі статті рубрики